Dweilen met de kraan open

24 februari 2020

Schulden kunnen als een molensteen om je nek hangen. En dan helpt het niet als deurwaarders hun tarieven met zestien procent mogen verhogen.

In de afgelopen week vertelde een interventiespecialist mij het verhaal van een man die in zijn jeugd bij de handel in drugs betrokken was geraakt. Hij was destijds een gemakkelijke prooi voor mensen die misbruik maakte van zijn beperkte verstandelijke vermogens en zijn wens om ‘erbij te horen’. 

Het gevolg was dat hij in de gevangenis belandde met een schuld van 12.000 euro. Na zijn detentie is hij nooit meer met de politie in aanraking geweest. Hij probeerde zijn leven op te pakken, maar het bleek voor hem heel erg moeilijk om een betaalde baan te vinden. Hij belandde langdurig in de bij-stand, waardoor hij, zoals vaak bij gemeenten oneerbiedig uitgedrukt, tot het ‘granieten bestand’ ging behoren. 

Lees verder op hetgoedeleven.nl

Dit is een korte versie van een column van Janny Bakker-Klein, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Movisie voor de bijlage ‘Het goede leven’ van het Friesch Dagblad. Deze column stond eerder in de uitgave van februari.

Lees het volledige artikel