Handige informatie voor zorgprofessionals en mantelzorgers van ouderen over de coronacrisis

In voor mantelzorg-thuis

3 april 2020

Hoe kun je als zorgprofessional samenwerken met mantelzorgers van kwetsbare ouderen in de coronacrisis? De website van het programma In voor mantelzorg-thuis biedt nieuwsberichten, blogs en updates.

‘De belangrijkste vraag is nu: Wat heb je nodig?

Er ontstaan op dit moment heel veel mooie initiatieven van burgers die een steentje willen bijdragen tijdens deze coronacrisis. Tegelijkertijd is het niet altijd even makkelijk om vragen van mantelzorgers of kwetsbare ouderen boven tafel te halen en deze te matchen aan de juiste persoon. Vrijwilligerscentrale Galant in ’s-Hertogenbosch nam de regie om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Saskia Hordijk, adviseur vrijwilligerswerk bij de vrijwilligerscentrale vertelt hoe ze dat doen. 

Lees verder

Digitaal interdisciplinair samenwerken

Tijd en mogelijkheden voor (fysieke) zorg van professionals zijn beperkt, dus samenwerking om mantelzorgers zo goed mogelijk te kunnen faciliteren is nu cruciaal. In dit artikel vind je praktische tools voor vergaderen, online samenwerken en handige apps voor contact met het sociale netwerk.

Lees verder

Hulp vragen en aanbieden in coronatijd: online platforms op een rij

Kun je als mantelzorger wel wat extra hulp gebruiken, maar weet je niet waar je terechtkunt? Heb je behoefte aan een luisterend oor? Of wil jij als vrijwilliger ook je steentje bijdragen? Dit artikel bevat een aantal inspirerende voorbeelden, handige websites en tips.

Lees verder

Wat zijn de mogelijkheden van digitale communicatie om de zorg te delen of voor sociaal contact op afstand?

Het is een roerige tijd voor mantelzorgers van kwetsbare ouderen. Ze moeten binnen blijven en zorgen voor hun naaste en kunnen wel wat hulp gebruiken. Of ze kunnen nu niet op bezoek bij hun naaste in een zorginstelling vanwege de coronamaatregelen. In dit artikel staan verschillende handige digitale hulpmiddelen om toch contact te houden.

Lees verder

Meer interessante artikel zoals deze lezen?

Bezoek dan de nieuwspagina van In voor mantelzorg-thuis. Hier verschijnt gedurende de crisistijd meer artikelen, blogs en nieuws rond het coronavirus en de maatregelen.

Naar de website

Coronadosssier

Dit artikel is onderdeel van een dossier waarin wij kennis verzamelen over het coronavirus. Heb jij een vraag die Movisie kan beantwoorden? Tips of noemenswaardige initiatieven? Stuur dan een e-mail naar Hans Alderliesten, h.alderliesten@movisie.nl.

Naar het dossier