De impact van zorgzame gemeenschappen in kaart: help je mee?

Enquête voor initiatieven op het gebied van zorg, welzijnen wonen

24 september 2020

Ben jij onderdeel van een bewonersinitiatief op het gebied van zorg, welzijn en wonen in jouw wijk of dorp? Samen met NLZVE en Vilans wil Movisie deze beweging in kaart brengen en de omvang en impact ervan zichtbaar maken. Help je mee?

Hoe je je ook noemt, zorgcoöperatie, buurtwerkplaats, zorgzaam dorp, burennetwerk of stadsdorp, het maakt niet uit. Als bewonersinitiatief ben je van grote waarde voor je eigen wijk of dorp en voor de samenleving als geheel. Met jullie initiatieven op het gebied van zorg, welzijn en wonen, maken jullie deel uit van een brede beweging van lokale gemeenschappen die omzien naar elkaar. Een beweging die groeit en steeds sterker wordt.
Samen met NLZVE en Vilans wil Movisie deze beweging in kaart brengen en de omvang en impact ervan zichtbaar maken. Voor deze inventarisatie hebben we jouw hulp hulp nodig. 

Doe mee! 

Invullen kan tot eind oktober 2020*

Wat vragen we?

Deze vragenlijst bestaat uit twee delen.

Deel 1: elkaar leren kennen (15 minuten): In het eerste deel stellen we vragen waardoor wij jouw initiatief beter leren kennen. Waar staan en gaan jullie voor? Hoeveel leden? Welke activiteiten organiseren jullie?  

Deel 2: verdiepende vragen(20 minuten): Je kunt ervoor kiezen om door te gaan naar de verdiepende vragen over samenwerking, financiën en leren & ontwikkelen.

Terugkoppeling

Het onderzoek loopt tot maart 2021. De uitkomsten publiceren we op onze kanalen en op de website www.nlzve.nl. We zorgen voor een terugkoppeling per regio zodat je kunt leren van de ervaringen van andere initiatieven en collectieven. Zo helpen we elkaar om een initiatief of collectief te versterken.

Drie logo's naast elkaar van NLZVE, Movisie, en Vilans