Inclusiediamant - tools voor sociale professionals

22 maart 2018

Als sociale professional heb je te maken met een grote diversiteit onder je cliënten. Het is de uitdaging om in een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen en niemand wordt uitgesloten, rekening te houden met deze diversiteit.

Hierbij is het noodzakelijk om als sociale professional te beschikken over een aantal basiscompetenties om inclusief te werken. Vanuit deze basis is het ook belangrijk om te weten wanneer er aan specifieke diversiteitsfactoren meer aandacht moet worden besteed.

inclusiediamant

link naar informatie over inclusief werkenlink naar informatie over armoedelink naar informatie over arbeidsparticipatielink naar informatie over etniciteitlink naar informatie over religie & levensbeschouwinglink naar informatie over sekse & genderlink naar informatie over seksuele orientatielink naar informatie over levensfaselink naar informatie over beperking

Afbeelding gemaakt voor Retourtje inzicht van Toinette Loeffen en Herma Tigchelaar – Uitgeverij Coutinho

De Inclusiediamant van Movisie bevat allereerst praktische tools om te werken aan de basiscompetenties voor de sociale professional om inclusief te werken. Vanuit deze basis is het ook belangrijk om te weten wanneer er op specifieke diversiteitsfactoren meer aandacht moet worden besteed. Daarom biedt de Inclusiediamant ook specifieke tools gericht op de volgende acht diversiteitsfactoren: