Infographic: feiten en cijfers lhbti+

Movisie heeft de feiten en cijfers over lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (lhbti+) opnieuw op een rijtje gezet. Wat blijkt? Steeds meer Nederlanders hebben uitgesproken positieve opvattingen over homoseksualiteit en biseksualiteit. Wel hebben lhbti+ personen nog steeds te maken met negatieve reacties en geweld.

De infographic op deze pagina geeft informatie over de acceptatie, welzijn en gezondheid van lesbische, homoseksuele, bi+ seksuele, transgender en intersekse (lhbti+) personen. De bijbehorende publicatie brengt uitkomsten van verschillende Nederlandse onderzoeken samen. Op het ogenblik is een rapport met meer recente cijfers uitgebracht door het Sociaal en Cultureel Planbureau. Movisie is bezig met het actualiseren van de data in de publicatie Feiten en Cijfers en bijbehorende infographic op basis van deze nieuwe gegevens.

 

LHBTI feiten en cijfers infographic

Meer weten?

Wil je meer tekst en uitleg bij deze feiten en cijfers? Download dan de handreiking.

Download publicatie Feiten en cijfers op een rij

Nieuw: Online modules LHBTI
In de online module Hoe ondersteun je LHBT-cliënten bij hulpvragen? leer je hoe je een gesprek aangaat met je cliënt. In de verdiepende module Aandacht voor transgender gevoelens bij cliënten leer je welke vragen je kunt stellen over transgendergevoelens.