Infographic en toolkit: Aandacht voor taal op de werkvloer

Praktische tips en adviezen

Taal op de werkvloer is belangrijk. Uitdagingen gerelateerd aan taal, rekenen en digitale vaardigheden komen in alle sectoren voor, zoals de schoonmaakbranche, zorg en in de retail. Maar waar moeten werknemers op letten? De toolkit en infographic 'Taal Werkt' geeft handvatten aan werkgevers.

Aandacht voor taal op de werkvloer zorgt ervoor dat werknemers zich verder kunnen ontwikkelen. Werkgevers worden zich meer bewust van de uitdagingen die werknemers tegenkomen tijdens het werk. Uiteindelijk leidt een taalvriendelijke werkvloer ook tot betere producten en dienstverlening. De toolkit ‘Taal werkt’ helpt hierbij. Hij bestaat uit tips, adviezen en materialen om aan de slag te gaan met taal op de werkvloer. De toolkit vind je hier: www.taalwerkt.nl.

In de onderstaande infographic staat overzichtelijk waar medewerkers moeite mee hebben, welke ondersteuning bruikbaar is en wat de meerwaarde is van de toolkit. De toolkit is ontwikkeld met behulp van een behoefteanalyse en een evaluatieanalyse.


Infographic Taal Werkt

 

 

 

 

Download de infographic (pdf)