Kennishub over genderdiversiteit in de tienertijd

Met onder meer straatvoetballer (v) Rocky Hehakaija!

15 oktober 2019

Op 29 oktober organiseert de Alliantie Genderdiversiteit een kennishub over genderdiversiteit in de tienertijd. We verwelkomen inspirerende sprekers als straatvoetballer Rocky Hehakaija, KLM piloot Samia Visser, en Ambrien Moeniralam van Cat calls of Amsterdam. We zijn van 11.45 uur tot 17.00 uur te gast bij het Montessori College Nijmegen.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar het gesprek aan over sociale normen op het gebied van ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’, en hoe die normen van invloed zijn of kunnen zijn op de belevingswereld en keuzes van jongeren (en de volwassenen om hen heen).

Hoe creëren we meer ruimte voor diversiteit in genderidentiteit, -beleving, en -expressie? En hoe zorgen we voor meer vrijheid om een niet stereotype studiekeuze te maken? En minstens net zo belangrijk: hoe zorgen we ervoor dat studierichtingen minder met mannelijkheid of vrouwelijkheid worden geassocieerd, en dat verschillende soorten studierichtingen en -niveaus evenveel worden gewaardeerd?

Om over deze en andere vragen van gedachten te wisselen, hebben we een mooi programma met inspirerende sprekers samengesteld.

Meld je hier aan

Programma

11.45 - 12.15 Inloop
12.15 - 13.00 Lunch + 'Mijn Alliantie'
13.00 - 14.30 Mijn identiteit
- met straatvoetballer Rocky Hehakaija, Ambrien Moeniralam van Cat Calls of
Amsterdam, en Afiah Vijlbrief van Movisie.
14.40 - 15.00 Break
15.00 - 16.30 Mijn toekomst
- met KLM piloot Samia Visser en Noémi Prent van Atria
16.30 - 17.00 Afsluiting

Locatie

Montessori College
Kwakkenbergweg 27
6523 MJ Nijmegen

Vragen?

Mail voor vragen over deze kennishub naar rene@doetankpeer.nl