Kracht uit Kunst

Gezocht: mooie kunstprojecten met ouderen
artikel - 19 oktober 2016
 481 keer gelezen

Achter de geraniums oud worden? Vergeet het maar! Er zijn veel prachtige voorbeelden van projecten waarin kunst en cultuur bijdragen bij aan individuele ontplooiing, participatie en gezondheid van ouderen. En die projecten laat Movisie graag zien. Doe je mee?  

Stuur je project in en win 500 euro

We zoeken korte films (maximaal 15 minuten) of foto’s (maximaal 6) die laten zien hoe kunst- en cultuurprojecten een positief effect hebben op gezondheid en welzijn van ouderen. Het gaat om films of foto’s die een sociaal-artistiek project voor, door en met ouderen in Nederland op een mooie, heldere en kwalitatief goede manier in beeld brengen. Een project of interventie dat bijdraagt in de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk rondom ouderen, zoals eenzaamheid, vitaal en gezond ouder worden en mee blijven doen in de buurt.

Ken jij zo'n project of werk je er zelf aan mee? Doe dan mee aan Kracht uit Kunst, het vervolg op het filmfestival Cinema Senior. Inschrijven kan t/m 23 november 2016.

Wat we van je nodig hebben:

  • een mooie foto (of meerdere foto’s) óf een filmpje van maximaal 15 minuten van het project
  • een korte beschrijving van het project, die duidelijk maakt waarom dit volgens jou een positief effect heeft op gezondheid of welzijn van ouderen.

En dan?

Acteur Teun Luijkx (bekend van o.a. A'dam - E.V.A.) en grand dame Hedy D’Ancona (oud-politica en medeoprichter van Opzij) kiezen uit alle inzendingen begin december allebei hun persoonlijke favoriet. Teun Luijkx kiest een filmpje en Hedy D'Ancona een foto. Deze twee initiatieven winnen een geldbedrag van 500 euro en natuurlijk their moment of fame!

Ter inspiratie

Vorig jaar organiseerden Movisie en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) met Coöperatie VGZ, Actiz, CultuurmijOost, ANBO, Lang Leve Kunst en Coalitie Erbij het filmfestival Cinema Senior. Hierin stonden korte films over kunstprojecten voor, door en met ouderen centraal. Een voorbeeld dat in de prijzen viel is Kijk in mijn ogen van Pra Muziektheater: een dansvoorstelling met senioren, basisschoolkinderen en twee professionele dansers. Bekijk de winnende projecten.

Samenwerken met Movisie op het gebied van kunst binnen zorg & welzijn? Dit kunnen we voor je doen.

Foto's: Sas Schilten.

Reacties

Stichting Karel van fotografe Caro Bonink is een prachtig voorbeeld! Ze organiseren allerlei kleinschalige projecten en activiteiten op het gebied van cultuur, vrije tijd, bewegen en ontmoeten. Fotografie speelt daarin vaak ook een centrale rol.
https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/organisatie/sociaal/onderwi...

Wat leuk! We zien jullie aanmelding graag tegemoet :)

Reageer op dit artikel

7 + 6 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.