Leerkring Creativiteit in het sociaal werk: nog een gratis plaats voor 1 team!

2 juli 2019

Hoe kun je als sociaal team of individu creatief zijn in een wereld vol regels en protocollen? En hoe maak je daarbij gebruik van verschillende kennisbronnen? Movisie is op dit moment bezig met een Leerkring Creativiteit in het sociaal werk. Nog één team kan gratis meedoen. Maryse den Hollander, Martha Talma en Arife Nisli-Alkan vertellen over de leerkring.

Waarom organiseren jullie deze leerkring?

Maryse en Martha: ‘We willen het creatieve vermogen van elke deelnemende professional wakker schudden en deelnemers stimuleren die creativiteit (nog meer) te benutten voor doelen in je werk. Veel professionals ervaren druk en drukte waardoor ze weinig ruimte ervaren om fris en nieuw tegen vraagstukken aan te kijken. Je blijft dan doen wat je altijd deed. De huidige praktijk vraagt juist om andere oplossingsmogelijkheden. De leerkring geeft energie en inspiratie om vanuit andere perspectieven en ideeën in te spelen op de dagelijkse praktijk. Professionals ontdekken kansen en mogelijkheden in henzelf en in hun omgeving, waar ze vooruitgang kunnen boeken.’

Je krijgt een krachtige focus voor de toekomst en komt er sterker uit.

Wat kunnen de deelnemers verwachten?

We doorlopen een creatief proces in vier losse dagdelen. Tussendoor gaan de deelnemers aan de slag met praktijkopdrachten.

Jullie zijn net met de leerkring gestart. Wat zijn de eerste reacties?

Arife Nisli-Alkan, krachtcoach in Enschede, neemt deel aan de leerkring met haar team. Arife: ‘Je krijgt andere invalshoeken en wordt echt aan het denken gezet. We krijgen verrassende opdrachten waarbij je zelf gaat ‘doen en ondervinden’. Dat levert eye-openers op. Zo gingen we in gesprek met ondernemers over een prangende vraag waar we oplossingen voor zoeken. Het geeft inzichten over je eigen doelgroep en praktijk en zet aan tot nadenken met elkaar. Movisie geeft geen kant- en klare oplossingen, maar stuurt ons erop uit. Het is nuttig voor teams omdat je je focus versmalt en/of kwijt kan raken in de dagelijkse dingen of als je tegen lastige zaken aan loopt. Het is een luxe om aan deze leerkring mee te doen, om ruimte te nemen met ondersteuning van Movisie. Juist als je denkt dat je je het niet kunt permitteren, zou ik het toch doen. Je krijgt een krachtige focus voor de toekomst en komt er sterker uit. Het dagje dat je inlevert, krijg je dubbel terug.’

Er is één plek voor een team in de leerkring vrijgekomen. Hoe kun je je aanmelden en wat zijn de voorwaarden?

Maryse en Martha: ‘Het team moet ruimte kunnen creëren om voldoende tijd en aandacht aan de leerkring te geven. Het is de bedoeling dat je de opdrachten integreert in je werk en dat de opdrachten zo een meerwaarde opleveren. Ook is het belangrijk dat je met je team zin hebt om nieuwe dingen uit te proberen. De leerkring loopt van september tot en met december 2019.

Meld je aan!

Meld je team nu aan en doe gratis mee aan de Leerkring Creativiteit! Mail Martha Talma en Maryse Den Hollander voor vragen of meer informatie.