Mantelzorgers met een migrantenachtergrond in hun kracht

Hoe empower je overbelaste, geïsoleerde mantelzorgers?

1 mei 2018

Habiba Chrifi-Hammoudi, AMWAHT coördinator bij U Centraal en genomineerd als Sociaal Werker 2018, vertelt hoe zij de AMWAHT methode verrijkte en geïsoleerde mantelzorgers een sociaal netwerk liet ontwikkelen.

Mantelzorgers hebben met grote dilemma’s te maken, vooral als ze een migratie-achtergrond hebben. Eenvoudige vragen als ‘is het verstandig om thuiszorg in te schakelen?’ stuiten binnen deze groep op veel ongemak, schaamte en taboes. Hierdoor nemen de vrouwen te veel zorgtaken op zich, wat ten koste gaat van hun eigen gezondheid. Wanneer een verpleeghuis aangekaart wordt bijvoorbeeld, volgen felle reacties. ‘Ik ben een slechte dochter als ik mijn moeder in een verpleeghuis stop! Zij heeft voor mij gezorgd toen ik klein was en nu zij mij nodig heeft stop ik haar in zo’n huis! Ben je gek?’, zei een mantelzorgster die eerder aangaf een burn-out te hebben.

Mantel der liefde

Ongeveer veertien jaar geleden zat ik samen met andere mantelzorgers in de voorhoedegroep Mantel der Liefde van stichting BMP. In die tijd worstelden verschillende organisaties en beleidsmakers met het bereiken van mantelzorgers met een migrantenachtergrond. Voor hen was dit een onzichtbare doelgroep en wij geloofden dat onze kennis en ervaring hierbij een handje konden helpen.

Eens per maand kwamen we bij elkaar en onderzochten de wensen en behoeften van mantelzorgers. Na verschillende veldbezoeken en bijeenkomsten met professionals, kwamen wij tot de conclusie dat een laagdrempelige opleiding voor deze groep mantelzorgers een oplossing zou zijn. Een opleiding die geen strenge opleidingseisen stelt, maar zich vooral richt op het benutten van het talent en het krachtiger maken van de mantelzorgers. In 2011 was het zo ver: stichting BMP kreeg de mogelijkheid en ontwikkelde Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst (AMWAHT).

Wat is AMWAHT?
Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst leidt mantelzorgers op tot groepswerkers die lotgenotengroepen van (allochtone) mantelzorgers opzetten en methodisch begeleiden. De opleiding is opgebouwd uit drie modules: lotgenotencontact, netwerken en empowerment.

Jurkjes en dementie

Een belangrijk onderdeel van AMWAHT zijn de lotgenotengroepen. Gezellige ontbijtjes of lunches met koffie, muntthee en veel lekkers, waar gepraat wordt over die leuke jurk van de markt of even stoom afgeblazen kan worden na een ruzie met de man. Er is ruimte voor de dagelijkse bezigheden, maar ook aandacht voor persoonlijke zorgen. Na het ontbijt wordt er voorlichting gegeven door de aanwezige begeleidster, een opgeleide ervaringsdeskundige. De thema’s lopen uiteen, van ‘hoe kan ik beter grenzen stellen?’ tot ‘wat houdt dementie in?’. De nieuwe kennis wordt direct toegepast en in rollenspellen geoefend. Hierbij wordt onderling flink gelachen.

'De AMWAHT lotgenotengroepen zijn voor mij een uitje. Die uurtjes hoef ik dan niet te zorgen voor iemand. Samen ontbijten, lachen, huilen en praten we over onze zorgen. Iedereen begrijpt je. Hier voel ik dat ik mezelf kan zijn.’ Citaat van een mantelzorger.

De informele sfeer van een ontbijt nodigt uit tot het delen van de zorgen, behoeftes en wensen die onder deze mantelzorgers leven. De onderlinge openheid en het vertrouwen groeien en er ontstaan  hechte banden. Dat is goed te zien aan de blije gezichten en knuffels die bij elke volgende ontmoeting groter en steviger worden.

Lees het volledige artikel op buurtwijs.nl, platform voor buurtontwikkeling.

 

Foto bovenaan: Hollandse Hoogte, Frank Muller/Zorginbeeld