Nu online: aflevering 2 podcastreeks Ggz en sociaal domein

Rotterdamse ‘Herstelacademies in de wijk’ – in gesprek met Josse Weyers en Marrig van der Werf

De ggz is volop in beweging. De rol die het sociaal domein kan spelen in herstel van mensen met psychische problematiek wordt toenemend gezien en ingezet. De podcastserie van Movisie ‘Ggz en sociaal domein: samen voor de leefwereld’ verkent deze beweging aan de hand van praktijkinitiatieven en onderzoek. In aflevering twee staan de herstelacademies in Rotterdam centraal. Aan het woord zijn Marrig van der Werf en Josse Weyers, beiden coördinator van één van de ‘Herstelacademies in de wijk’.

Een aantal wijken van Rotterdam beschikt inmiddels over een ‘Herstelacademie in de Wijk’. Het doel is uiteindelijk dat alle wijken van Rotterdam straks over een dergelijke herstel- en ontmoetingsplaats beschikken. Wat is een Herstelacademie, wie komen erop af en wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor succes? Daarover gaat deze aflevering. Ook bespreken we de rol van de gemeente en samenwerking met het sociaal domein en zorginstellingen. We voeren een dynamisch, enthousiast en tevens kritisch gesprek met Marrig van der Werf en Josse Weyers, beiden coördinator van één van de ‘Herstelacademies in de wijk’. Zij delen successen, evenals uitdagingen en verbeterpunten met de luisteraars. Tenslotte, Rotterdam kiest voor herstelacademies op wijkniveau, wat valt daarover te zeggen?  

Aflevering 2: Rotterdamse 'Herstelacademies in de wijk' - in gesprek met Josse Weyers en Marrig van der Werf

Geen Spotify? Luister de aflevering hier op YouTube.

Over de serie: Ggz en sociaal domein: samen voor de leefwereld  

Deze podcastserie van Movisie richt zich op interessante ontwikkelingen en initiatieven binnen de ggz, het sociaal domein en bij voorkeur een combinatie daarvan. Elke aflevering zet een ander initiatief, onderzoek of beweging centraal. Vanuit drie kennisbronnen (wetenschap, praktijk en ervaringskennis) zijn telkens twee of drie gastsprekers aanwezig die meepraten vanuit hun eigen perspectief. Gespreksleider Jeroen de Haan-Rissmann en sidekick Daphne van Eden nemen de luisteraar mee in deze enthousiaste, dynamische en zeker ook kritische gesprekken waarin de leefwereld van de mensen waar het om draait centraal staat.  

Abonneer je op ons podcastkanaal om geen aflevering te missen