Oproep: focusgroepen lhbtiqa+ monitor

Samen met Panteia en Ipsos I&O voert Movisie vanaf 2024 de landelijke lhbtiqa+ monitor uit. Daarin worden de opvattingen over lhbtiqa+ personen, en de verschillen in leefsituatie tussen lhbtiqa+ personen en niet-lhbtiqa+ personen in beeld gebracht. Naast het uitzetten van een vragenlijst, organiseert Movisie hiervoor focusgroepen. Daarvoor kun je je nu aanmelden.

See this page for the open call for the focus group with LGBTQIA+ persons of colour in English.

In de focusgroepen gaan we in een groepsgesprek dieper in op de ervaringen van een aantal groepen die tot nu toe onderbelicht zijn geweest in de monitor. Het gaat om bi+ personen, transgender en non-binaire personen, intersekse personen, aseksuele en aromantische personen, lhbtiqa+ personen van kleur en lhbtiqa+ personen met een beperking.

Waarom is dit onderzoek belangrijk?

Monitoren hoe het ervoor staat met de acceptatie en het welzijn van lhbtiqa+ personen is belangrijk. Bijvoorbeeld om te weten welke maatregelen nodig zijn om de positie van lhbtiqa+ personen te versterken. De uitkomsten van de monitor bieden handvatten voor gerichter landelijk en lokaal beleid. Eerder werd daarvoor de SCP LHBT monitor gehouden. Met de verbreding van lhbt naar lhbtiqa+ kan het onderzoek meer recht doen aan de uiteenlopende ervaringen van lhbtiqa+ personen.

Doe je mee?

Reken je jezelf tot een of meerdere van deze groepen? En wil jij jouw ervaringen met ons delen? Meld je dan aan voor een focusgroep. LET OP: de aanmeldknoppen hieronder linken naar verschillende formulieren. Zorg dat je je voor de juiste focusgroep aanmeldt.

 • Bi+ personen
  • Fysiek bij Movisie, woensdag 21 augustus, van 14.00 tot 15.30 uur

   Meld je hier aan

 • Transgender en non-binaire personen
  • Fysiek bij Movisie, dinsdag 20 augustus, van 14.00 tot 15.30 uur

   Meld je hier aan

 • Intersekse personen
 • Aseksuele en aromantische personen
  • Fysiek bij Movisie, dinsdag 20 augustus, van 19.00 tot 20.30 uur

   Meld je hier aan

 • Lhbtiqa+ personen van kleur / LGBTQIA+ people of colour
  • Fysiek bij Movisie, woensdag 28 augustus, van 11.00 tot 12.30 uur

   Bij deze focusgroep is de voertaal Engels om deze ook toegankelijk te maken voor mensen voor wie Nederlands niet de eerste taal is.

  • At the Movisie office, Wednesday 28 of August, 11.00 am to 12.30 pm

   This focus group will be in English, to make it accessible to people for whom Dutch isn’t their native language.

   Meld je hier aan / Register here

 • Lhbtiqa+ personen met een beperking

Praktisch

De focusgroepen duren ongeveer 1,5 uur. De meeste focusgroepen zijn in Utrecht, bij Movisie. Een paar focusgroepen zullen online zijn. Kijk bij het aanmeldformulier goed wat geldt voor de focusgroep waar je je voor wilt aanmelden. Voor de focusgroepen die op locatie zijn is een reiskostenvergoeding beschikbaar.

Meer informatie

Heb je vragen en/of opmerkingen over dit onderzoek of over de focusgroepen?

Neem dan contact op met Karijn van den Berg (k.vandenberg@movisie.nl)