Peiling: effect coronacrisis op LHBTI’s in Nederland

10 augustus 2020

We hebben helaas nog altijd te maken met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis. Met name de lockdown, die startte in het voorjaar, heeft veel effect gehad op ons dagelijks leven. Movisie wil de effecten hiervan op LHBTI’s in Nederland peilen. Vul daarom nu onze korte vragenlijst in!

Ga direct naar de vragenlijst

Eerder schreven we over de inspirerende voorbeelden van diverse LHBTI-organisaties en initiatieven die tijdens de coronacrisis hun activiteiten, in aangepaste vorm, toch door lieten gaan. Daarnaast hebben we ook signalen opgevangen dat lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans en intersekse (LHBTI) personen door annulering van activiteiten mogelijk extra moeilijkheden en/of problemen hebben ervaren vanwege hun LHBTI-zijn.

Met een peiling, bestaande uit een korte vragenlijst, hopen we in kaart te brengen welke effecten deze crisis heeft (gehad) op LHBTI’s in Nederland. Als we de effecten in kaart kunnen brengen, kunnen we concrete aanbevelingen doen aan gemeenten, lokale organisaties en sociaal professionals om in de toekomst beter voorbereid te zijn op dit soort situaties of om op dit moment nog actie te kunnen ondernemen.

Meedoen?

Deelname aan de peiling is anoniem en kan tot en met 13 september 2020. Medio oktober zal Movisie in een publicatie de resultaten van de peiling bekend maken.

Start de vragenlijst

 

Interview op Zorg+Welzijn

‘Dat we nu met een peiling komen’, vertelt Simon Timmerman van Movisie, ‘vloeit voort uit een groot aantal signalen dat ons bereikte.’ Daaruit blijkt dat het wegvallen van ontmoetingsmogelijkheden voor veel LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) zeer ingrijpend is.

Lees het volledige interview met Simon