Podcast Regenboogsteden: het belang van zichtbaarheid

Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden. Deze eerste aflevering van de podcastreeks Regenboogsteden gaat over de zichtbaarheid van de lhbti+ gemeenschap en op welke wijze je daar lokaal aan kunt bijdragen. Zichtbaarheid is essentieel en daar gaan we in deze aflevering uitgebreider over spreken.

In deze podcastreeks gaat Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, samen met zijn collega’s in gesprek met diverse personen en organisaties die betrokken zijn bij lokaal regenboogbeleid. Wat heeft de lokale inzet de afgelopen jaren opgeleverd en welke ontwikkelingen zien we, hoe gaat het op dit moment en welke acties zijn er nodig in de toekomst?

Het belang van zichtbaarheid 

In deze aflevering over zichtbaarheid schuift Laura Jak, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, aan als co-host. Te gast zijn Leanne Gaalswijk, consulent discriminatiezaken en projectmedewerker bij Anti Discriminatie Bureau Zeeland (ADB Zeeland), en Bey Cil, voorzitter bij Rotterdam Pride. De vraag deze aflevering wordt gesteld door Elvedina Zulcic-Sabovic, beleidsmedewerker sociaal domein bij gemeente Alphen aan den Rijn. 

Bekijk de aflevering op Youtube

Lees meer 

In deze aflevering wordt diverse keren verwezen naar publicaties, websites e.d. Hieronder tref je het overzicht met relevante links:

Regenboogsteden

Regenboogsteden, zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Movisie – kenniscentrum voor sociale vraagstukken – is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling.  

Lees meer over Regenboogbeleid

De podcast valt ook te beluisteren via Google Podcasts, Amazon Music/Audible en Deezer.  

 Aflevering gemist?

De Podcast Regenboogsteden bespreekt vier onderwerpen: zichtbaarheid, veiligheid, jongeren en zorg & welzijn. Heb je een van de eerdere aflevering gemist? Je vindt ze terug op de overzichtspagina. 

Bekijk het overzicht van de Podcast Regenboogsteden