Podcast Regenboogsteden: de jongeren van de lhbti+ gemeenschap

Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden. Deze derde aflevering van de podcastreeks Regenboogsteden gaat over de jongeren van de lhbti+ gemeenschap en op welke wijze je hen lokaal kunt ondersteunen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat open zijn over je lhbti+ zijn nog lang niet op al scholen vanzelfsprekend is en dat deze jongeren – ten opzichte van hun hetero en cisgender leeftijdsgenoten – vaker te maken krijgen met pestgedrag. aandacht voor lhbti+ jongeren is nog steeds hard nodig, maar hoe kun je dat het beste doen? Daar gaan we in deze aflevering uitgebreider over spreken.

In deze podcastreeks gaat Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, samen met zijn collega’s in gesprek met diverse personen en organisaties die betrokken zijn bij lokaal regenboogbeleid. Wat heeft de lokale inzet de afgelopen jaren opgeleverd en welke ontwikkelingen zien we, hoe gaat het op dit moment en welke acties zijn er nodig in de toekomst?

De jongeren van de lhbti+ gemeenschap 

In deze aflevering over jongeren schuift Niels van Kleef, projectmedewerker Regenboogsteden bij Movisie, aan als co-host. Te gast zijn Ursela van Dijk, projectleider Schools OUT bij GGD Gelderland-Zuid, en Rozanne Vleugel en Dagmar Brussel, beiden actief bij de Rainbow Academy. De vraag deze aflevering wordt gesteld door Berdine Kok, werkzaam in het middelbaar onderwijs. 

Bekijk de aflevering op Youtube

Lees meer 

In deze aflevering wordt diverse keren verwezen naar publicaties, websites e.d. Hieronder tref je het overzicht met relevante links:

Regenboogsteden

Regenboogsteden, zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Movisie – kenniscentrum voor sociale vraagstukken – is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling.  

Lees meer over Regenboogbeleid

 Aflevering gemist?

De Podcast Regenboogsteden bespreekt vier onderwerpen: zichtbaarheid, veiligheid, jongeren en zorg & welzijn. Heb je een van de eerdere aflevering gemist? Je vindt ze terug op de overzichtspagina. 

Bekijk het overzicht van de Podcast Regenboogsteden