Podcast Regenboogsteden: lhbti+ vriendelijke zorg en welzijn

27 juni 2022

Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden. Deze vierde aflevering van de podcastreeks Regenboogsteden gaat over de lhbti+ vriendelijke zorg en welzijn en op welke wijze je dit lokaal kunt ondersteunen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat, ondanks diverse initiatieven, de zorg- en welzijnssector nog te weinig sensitief is voor seksuele en genderdiversiteit. Maar voor het bieden van de juiste hulp of ondersteuning is dat zeer relevant. Daar gaan we in deze aflevering uitgebreider over spreken.

In deze podcastreeks gaat Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, samen met zijn collega’s in gesprek met diverse personen en organisaties die betrokken zijn bij lokaal regenboogbeleid. Wat heeft de lokale inzet de afgelopen jaren opgeleverd en welke ontwikkelingen zien we, hoe gaat het op dit moment en welke acties zijn er nodig in de toekomst?

In deze aflevering over zorg en welzijn schuift Charlot Pierik, projectleider Regenboogsteden bij Movisie, aan als co-host. Te gast zijn Mike Haanstra, projectcoördinator Amerpride bij Amerpoort - een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking – en Nardie Eijsberg, ambassadeur bij Roze50+ en voorheen directeur bestuurder van een welzijnsorganisatie. De vraag deze aflevering wordt gesteld door Johan Weishaupt. 

Of bekijk de aflevering op Youtube

Lees meer

In deze aflevering wordt diverse keren verwezen naar publicaties, websites e.d. Hieronder tref je het overzicht met relevante links:

Regenboogsteden

Regenboogsteden, zijn gemeenten die zich actief inzetten voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van lesbische, homo, bi+, transgender en intersekse personen. Movisie – kenniscentrum voor sociale vraagstukken – is al jaren uitvoerder van het programma Regenboogsteden in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Movisie adviseert en ondersteunt gemeenten in regenboogbeleid, ontwikkelt kennisproducten en publicaties én organiseert kennisuitwisseling. 

Lees meer over Regenboogbeleid

 Aflevering gemist?

De Podcast Regenboogsteden bespreekt vier onderwerpen: zichtbaarheid, veiligheid, jongeren en zorg & welzijn. Heb je een van de eerdere aflevering gemist? Je vindt ze terug op de overzichtspagina. 

Bekijk het overzicht van de Podcast Regenboogsteden