Podcastserie Wij in de wijk: werken aan leefbare wijken en buurten

7 juli 2021

Sterke wijken, waar mensen zich prettig voelen, goed samenleven en elkaar ondersteunen als dat nodig is. Hoe krijg je dat voor elkaar? In het meerjarige project Wij in de Wijk zoekt Movisie naar antwoorden op deze vraag. In een nieuwe, vierdelige podcastserie gaan Lou Repetur, Simon Timmerman en Jasper van de Kamp van Movisie in gesprek met direct betrokkenen bij lokale initiatieven in Utrecht, Amsterdam, Zutphen en Voorst.

Wat doen zij om prettig samenwonen en leven van álle inwoners mogelijk te maken? Wat gaat er goed? Hoe werken ze samen met inwoners, organisaties en professionals? Hoe bouwen zij, anders gezegd, aan een 'Wij in de wijk?'

Meer Wij in de wijk 

Aflevering 2:  Krachtstation, centrum van een multiculturele wijk

Midden in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is het Krachtstation Kanaleneiland gevestigd. Een veelzijdig, multifunctioneel gebouw waarin werken, wonen, sporten en voorzieningen worden gecombineerd. Simon Timmerman en Lou Repetur van Movisie gaan hierover in gesprek met onderneemster Amina Berkane Abakhou en initiatiefnemer Nathan Rozema.
Lees meer over Krachststation in Wij in de wijk 1 

Aflevering 1: Beter een goede Buuv

Buuv, is een online platform in Amsterdam Zuid waar hulpvragers en hulpbieders zichzelf kunnen aanmelden en aan elkaar gematcht worden. Het platform is populair bij vragers én aanbieders van hulp. Wat is de reden van dit succes? 
Lees meer over Buuv in Wij in de wijk 1

Telefoon in hand van een vrouw

Luisteren via je favoriete podcast app 

Deze serie is ook te beluisteren via 

Over Wij in de wijk

In het meerjarig project Wijk in de wijk onderzoekt Movisie hoe initiatieven in Nederland werken aan sterke wijken en buurten. We doen dat samen met de praktijk. We reflecteren met inwoners, vrijwilligers, professionals en beleidsmedewerkers terug op de geleerde lessen in reflectiesessies. We beschrijven de initiatieven in publicaties met inspirerende praktijkvoorbeelden en in deze podcastserie zitten we met interessante initiatieven aan tafel.

Bekijk de kennispagina