Programma congres 'Samen werken aan sociale inclusie'

15 maart 2018
artikel - 19 februari 2018
Afbeelding congres Samenwerken aan sociale inclusie

Het programma van het congres ‘Samen werken aan sociale inclusie’ op 15 maart 2018 is bekend. Het wordt een bijzondere en inspirerende dag, opgebouwd rond vijf thema’s: burgerkracht, meedoen in de samenleving, samenwerking, duurzame financiering & wonen en opvang. Naast een plenair programma o.l.v. Elisabeth van den Hoogen maakt u een keuze uit ruim 40 workshops en 5 bouwsessies. Ook kunt u een bezoek brengen aan een bruisend ontmoetings- en inspiratieplein.

Programma

Tijdens het congres:

  • Gaat u met elkaar aan de slag met knelpunten in domeinoverstijgende samenwerking, met oplossingen vanuit tal van vernieuwende praktijkvoorbeelden. U merkt dat er altijd mogelijkheden te vinden zijn, als er de wil en het lef is bij alle betrokkenen.
  • Krijgt u inspiratie over hoe een inclusieve en veilige wijk eruit kan zien. Ruimte maken voor ‘anders’ zijn. In iedere buurt, voor iedereen. Het versterken van zelfmanagement en ervaringsdeskundigheid. Een stem geven aan het sociale netwerk. Duurzame samenwerking tussen gemeenten, zorgverzekeraars en andere partners. Ogen en oren in de buurt.
  • Krijgt u inzicht in de gezamenlijke toekomstagenda op weg naar sociale inclusie: van plannen naar actie! U komt te weten wat op regionaal en landelijk niveau in de komende jaren moet gebeuren om te werken aan een inclusieve en veilige wijk.

Datum: donderdag 15 maart 2018
Tijd: 09.00 – 17.00 uur
Locatie: NBC Congrescentrum in Nieuwegein

Alle informatie over het programma, de workshops en de bouwsessies is te vinden op de website van Nieuwe Wegen GGZ.