Signaleren en begeleiden financiële problemen in het wijkteam

E-learning voor sociale professionals

De sociale professionals in wijkteams vormen voor burgers het eerste aanspreekpunt voor ondersteuning in de wijk. Ook wat betreft financiële problematiek. Wijkteams geven aan dat zij worstelen met dit vraagstuk. Deze gratis e-learning, een co-productie van Nibud en Movisie, biedt handvatten om financiële problemen tijdig te signaleren en aan te pakken.

In een heldere opbouw leren de professionals meer over het profiel van mensen met schulden, wat signalementen zijn en hoe mensen het beste begeleid worden. 'Maar liefst zeventig procent van de mensen die aanklopt bij de wijkteams kampt met financiële problemen. Deze problemen vormen een ingewikkeld vraagstuk. Ik hoop dat wijkteamprofessionals dankzij deze e-learning met elkaar in gesprek gaan over hoe zij effectiever kunnen handelen in geval van financiële problemen. En dat zij zich na het doorlopen van de e-learning zekerder voelen over hun werkwijze en beslissingen', aldus Christine Kuiper, adviseur innovatie in armoede en schulden bij Movisie.

Volg de e-learning

De e-learning is gratis toegankelijk via de Movisie Academie.

Wat leer je in de e-learning?

Je leert hoe je schuldenproblematiek kunt signaleren en wat belangrijk is in het begeleiden van mensen met schulden. Ook leer je met welke organisaties je kunt samenwerken en waar je cliënten naar kunt doorverwijzen. Je gaat aan de slag met casussen en gerichte opdrachten. Aan het eind weet je de tips toe te passen in de praktijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de aanpak van schuldenproblematiek? Download het magazine Schuldig dat inzichten bundelt en oplossingen aandraagt om de komende jaren schuldenproblematiek effectief aan te pakken.

Download Schuldig