Uitvraag onder ervaringsdeskundigen: uitrol VN-verdrag Handicap in gemeenten

Invullen of inspreken kan tot en met 30 september 2021

9 september 2021

Movisie wil onderzoeken op welke wijze de inzet van ervaringsdeskundigen bij de uitrol van het VN-verdrag Handicap in gemeenten kan worden verbeterd. Daarom start vandaag een online uitvraag, onder zoveel mogelijk ervaringsdeskundigen die actief zijn (geweest) in hun gemeente, om een beeld te krijgen van de huidige situatie en wat wensen en behoeften zijn ter verbetering. 

In 2016 werd in Nederland het VN-verdrag Handicap geratificeerd. Sinds die tijd zijn er diverse initiatieven gestart om invulling te geven aan dit verdrag. Toch is het voor mensen met een beperking of handicap vaak niet mogelijk om volledig mee te kunnen doen in de samenleving. De inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid, onder andere door de VN-ambassadeurs, kan gemeenten in de uitvoering van het VN-verdrag helpen. Met deze uitvraag onder ervaringsdeskundigen hopen wij erachter te komen hoe de inzet van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid nog beter kan. 

Dit artikel kun je ook voorgelezen beluisteren via SoundCloud. De tekst gaat door onder het Luisteren-item.

 

Uitvraag 

Vanaf vandaag is het mogelijk om onze uitvraag, die beschikbaar is in tekst en audio, in te vullen of in te spreken Je antwoorden in audiobestand kun je sturen naar evenementen@movisie.nl

Ben je als ervaringsdeskundige in meer dan 1 gemeente actief? Vul dan per gemeente de uitvraag in, dus je kunt dan meerdere keren insturen. De uitvraag staat open tot en met 30 september 2021.  

Wil je onze uitvraag gelijk invullen? Klik dan op de button hieronder. 

Ga naar de vragenlijst