Visueel verslag Kerstdebat 2022: klimaatrechtvaardigheid

Kijk hier het Kerstdebat terug

Hoe kunnen we de energietransitie sociaal inclusief vormgeven en bouwen aan een systeem dat én past binnen de grenzen van de aarde én tegelijkertijd sociale vraagstukken zoals armoede aanpakt? Wat staat overheden, sociaal professionals en actieve burgers te doen? Ofwel: hoe kunnen we als samenleving (zowel inwoner als overheid) vorm geven aan klimaatrechtvaardigheid? Dat en meer stond centraal tijdens het kerstdebat op 23 december 2022. In dit artikel vind je een visueel verslag van het kerstdebat.

Met een muzikale opening van Florian Wolff ging het Kerstdebat van 2022 over klimaatrechtvaardigheid van start. Onder leiding van dagvoorzitter Bahram Sadeghi kwamen diverse gasten aan het woord. Zo verzorgde Eefje Cuppen (hoogleraar Governance of Sustainability aan de Universiteit Leiden en directeur van het Rathenau Instituut) een lezing en gingen Aniek Moonen (voorzitter Jonge Klimaatbeweging), Jan Willem Bruins (BPSW), Maja Ročak (lector Sociale Veerkracht Fontys Hogeschool) en Gerrit Vledder (projectleider van het project ‘Energie in Smitsveen’) met elkaar in gesprek. Spoken word artiest Sandy Bosmans sloot af met een prikkelend spoken word.

Lees hier meer over alle gasten

Visueel verslag

Het kerstdebat is in zijn geheel opgenomen en hieronder terug te zien. Wil je alleen één onderdeel zien van het debat? We hebben de onderdelen hieronder los gezet. Daarnaast maakte visueel verslaglegger Hanna Maas een tekening van de dag. Deze vind je onder de video. Klik op de tekening om 'm te vergroten.

Opening met Janny Bakker-Klein (voorzitter Movisie)

Interview met Winnie Oussoren (voorzitter Milieudefensie Jong)

Lezing van hoogleraar Eefje Cuppen

Paneldebat

Visueel verslaglegger Hanna Maas en spoken word artiest Sandy Bosmans

Optredens van Florian Wolff

 


Tekening Kerstdebat 2022