Vlogs met impact

Sociaal werk in beeld

16 maart 2016

Jelle de Boer, sociaal makelaar bij Wijk & Co, ging in 2016 op pad om sociale vraagstukken uit de wijk in beeld te brengen. Hij deed dit in een serie van 10 vlogs, waarin elke maand een ander thema wordt aangekaart.

Waarom vloggen?

De videoblog is een laagdrempelige en persoonlijke manier om een kijkje te geven in het dagelijks leven van de vlogger. Jelle is als sociaal makelaar de oren en ogen van de wijk. Hij weet wat er speelt en werkt nauw samen met de buurtteams. Door te ‘vloggen’ kan hij jou meenemen in verschillende vraagstukken en problemen. Met de tips & tricks uit de vlog krijg je praktische handvatten om je werk nog beter uit te kunnen voeren en lastige vraagstukken bespreekbaar te maken.

Kijk nu!

Wanneer?

Elke 3e vrijdag van de maand komt er een nieuwe vlog online op Facebook. Alle vlogs zijn ook te vinden in de afspeellijst ‘Jelle de Boer on Tour’ van het YouTube kanaal van Movisie.

Doe mee!

Geïnspireerd na het kijken van de vlogs? Wil jij ook je stem laten horen als sociale professional? Ga dan vooral zelf aan de slag met vloggen! Gebruik ze om collega’s, partners en cliënten te stimuleren samen sociale thema’s aan te pakken. Zet ze in om opdrachtgevers te laten zien wat er speelt in de wijk. Meer inspiratie over impact maken in je werk? Bekijk de publicatie.

Nieuwjaarsgroet van Jelle

Vlog #10 - Maak het onzichtbare zichtbaar

Vlog #9 - De techniek vooruit

Vlog #8 - De D van Diversiteit

Vlog #7 - Laat dat podium kraken

Vlog #6 - De ervaring telt

Vlog #5 - Sneeuwbaleffect

Vlog #4 - Vertel je verhaal

Vlog #3 - Het geluid van de straat

Vlog #2 - Tegeltjeswijsheid

Vlog #1 - Eigen regie

Teaser vlogreeks