Volop in verandering

Hoe eigen kracht vorm krijgt in Eindhoven, Leeuwarden en Uden
artikel - 7 juli 2015
Gemeentelijke veranderaars aan de slag

De termen eigen kracht en samenkracht vormen samen het mantra van de decentralisaties. Maar hoe geef je deze kanteling als gemeente vorm? En hoe zet je een veranderproces in gang dat hierbij aansluit? Tijdens de Landelijke Inspiratiedag Decentralisaties en HR op 4 juni 2015 deelden koplopers Eindhoven, Leeuwaren en Uden hun werkwijze en ervaringen.

WIJEindhoven: van 20 pioniers naar 300 generalisten

Eindhoven is in de vorm van WIJEindhoven begonnen met sociale wijkteams. Het plaatje is inmiddels bekend: generalisten gaan de wijk in en in hun gesprekken gaan ze 'naast' de cliënt staan. Ze helpen de cliënt in het bedenken van een eigen oplossing. In 2012 is WIJEindhoven met twintig pioniers begonnen, dat zijn nu 300 professionals in tien gebieden van de stad. Een flinke verandering, dus hoe zorg je ervoor dat de generalisten hier zo goed mogelijk in ondersteund worden?

'Binnen twee maanden schreef ik een HR-visie, maar die heb ik zo weer in de prullenbak gegooid'

De ondersteunende organisatie werkt vanuit precies dezelfde visie: ze gaan naast de generalisten om te kijken wat zíj nodig hebben. Het ouderwetse HR-plan dat Susan Roijmans (HR adviseur gemeente Eindhoven) schreef, gooide ze in de prullenbak en samen met de generalisten benoemde ze wat de professionals nodig hebben om hun nieuwe taak vorm en inhoud te geven. Ook werkt WIJEindhoven aan manieren om de kennis van verschillende professionals te kunnen delen.

De kracht van Leeuwarden: laat burgerinitiatieven tot bloei komen

In De kracht van Leeuwarden zijn veel bewoners actief die samen werken aan meer groen in de wijk, sportvoorzieningen en hulp bij het vinden van werk. Om dit te faciliteren gaat de gemeente soepeler met de regels om: mensen die zich inzetten voor De kracht hoeven bijvoorbeeld niet te solliciteren. Ook is er een extern bureau ingehuurd om de burgerinitiatieven verder te helpen.

'Parttime ondernemen: we gaan het eerst doen en dan pas de regels vormgeven'

Een van de onderwerpen waar community manager Tjaaktje Kooistra samen met de gemeente aan werkt, is parttime ondernemen. Het uitgangspunt is: dat wat goed is voor de mensen telt het zwaarst, hoe we dat doen met de regels zien we daarna wel.

Benieuwd naar het veranderproces in Uden?

Bekijk het filmpje op de website van A+O fonds Gemeenten!

Landelijke Inspiratiedag Decentralisaties en HR

Op 4 juni 2015 kwamen in Utrecht rond de 100 gemeentelijke veranderaars bij elkaar. De landelijke Inspiratiedag Decentralisaties stond in het teken van het delen van ervaringen met de actuele verander- en ontwikkelvraagstukken van de decentralisaties in het sociale domein. Gemist? Bekijk een terugblik op de website van A+O fonds Gemeenten.

 

Reacties

Reageer op dit artikel

1 + 11 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.