Wat wij doen, kan jij ook

Handboek 'Saïd&Lody' overhandigd aan Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman

6 november 2018

Op dinsdagmiddag 6 november kreeg de Amsterdamse wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering Marjolein Moorman het eerste exemplaar van het nieuwe handboek 'Saïd en Lody' overhandigd in hotel WOW in Amsterdam. Het handboek is in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geschreven door Movisie, samen met Lody van de Kamp en Saïd Bensellam, en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.

In een goed gevuld hotel WOW nam Marjolein Moorman het handboek in ontvangst. Over Saïd en Lody zegt ze: 'Jullie zijn samen een ongelooflijk goed verhaal. Ik kom in mijn werk vaak tegen dat we denken dat we te verschillend zijn. Maar we moeten het juist samen oplossen. Jullie creëren samen een 'we' en dat is de kern van wat we moeten doen. Jullie hebben laten zien dat het kan, en nu is het de kunst om het met z'n allen te gaan doen.'

Vijf mensen

De wethouder geeft aan dat zij er zorg voor zal dragen dat het onderwijs kennis gaat nemen van het handboek 'Saïd&Lody'. 'Ik vind het heel belangrijk dat we hier van leren', aldus Marjolein Moorman.

Ben je benieuwd naar de publicatie? Bekijk hem hieronder.

Bekijk de publicatie