De winnaars van Kracht uit kunst zijn bekend!

6 oktober 2016

Er zijn veel prachtige voorbeelden van projecten waarin kunst en cultuur bijdragen aan de individuele ontplooiing, participatie en gezondheid van ouderen. Deze projecten laat Movisie graag zien. Welke twee projecten in de prijzen zijn gevallen? Dat lees je hier!

Uit maar liefst 54 mooie inzendingen moest er toch echt een keuze worden gemaakt. Aan acteur Teun Luijkx (bekend van o.a. A’dam – E.V.A.) en grand dame Hedy d’Ancona (oud-politica en medeoprichter van Opzij) de eer om beiden hun favoriet te kiezen. Teun Luijkx een filmpje, Hedy d’Ancona een foto. Deze twee initiatieven winnen een geldbedrag van 500 euro en natuurlijk their moment of fame!

Winnaar fotoprijs

DeDansDivisie met het project Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder: een dansvoorstelling die wordt gedanst door mensen met en zonder Parkinson. Het doel van deze dansvoorstelling is het verbeteren van de kwaliteit van leven en zelfstandigheid van mensen met Parkinson. Door een artistiek kwalitatieve dansvoorstelling te maken waarin jonge en oude mensen met, en zonder Parkinson, en mantelzorgers samenwerken, wil Stichting DeDansDivisie aan en breed publiek laten zien wat je als Parkinson patiënt kunt en hoe dit bijdraagt aan het behouden van lichamelijke functies zoals lopen en bewegen.

Winnaar filmprijs

PRA Muziektheater met het project Simpel Verlangen: een landelijk dansproject in woonzorgcentra dat verschillende leefwerelden met elkaar verbindt.
Het dansproject is geproduceerd door PRA muziektheater in samenwerking met 20 zorginstellingen en dansopleidingen uit de regio’s Noord Holland, Zuid Holland, Brabant en Utrecht. PRA maakt met twee professionele dansers en 2 musici, stagiaires van de dansopleidingen, ouderen uit de wijk en kwetsbare ouderen uit de zorginstellingen een dansvoorstelling rond het thema verlangen. Bekijk de film hier!

Vorig jaar

Vorig jaar organiseerden Movisie en het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) met Coöperatie VGZ, Actiz, CultuurmijOost, ANBO, Lang Leve Kunst en Coalitie Erbij het filmfestival Cinema Senior. Hierin stonden korte films over kunstprojecten voor, door en met ouderen centraal. Bekijk de winnende projecten.

Samenwerken met Movisie op het gebied van kunst binnen zorg & welzijn? Dit kunnen we voor je doen.

Foto's: Sas Schilten.