Joke van der Meulen

Joke van der Meulen is expert aanpak verward gedrag met familie-ervaring en familie-ervaringsdeskundig adviseur (F)GGz, VZ en sociaal domein, GGZ, verslavingszorg, forensische zorg en sociaal domein en Associate member van Movisie.

Joke van der Meulen

 

In het kort

Functie: Expert aanpak verward gedrag met familie-ervaring en familie-ervaringsdeskundig adviseur (F)GGz, VZ en sociaal domein, GGZ, verslavingszorg, forensische zorg en sociaal domein.
Kernwoorden: Familieperspectief en familieondersteuning

Joke zet zich vanuit de voor haar bevrijdende gedachte 'Ik kan er niks aan doen, ik kan er wel iets mee doen' op allerlei manieren in vanuit en voor het belang van familie (en naasten) van mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Ze redeneert altijd vanuit het familieperspectief omdat dit haar perspectief is als moeder, zus, tante, vriendin, (ex)partner van. Dit is de manier waarop ze naar de dingen kijkt en waarin ze anderen mee weet te nemen: 'wat zou u willen als het uw dierbare was?', maar ook: 'wat is er nodig om familie en naasten zelf te ondersteunen in hun vaak eenzame proces?' Joke heeft inmiddels een breed netwerk opgebouwd en is regelmatig spreker op verschillende congressen.

  • Joke is lid geweest van het landelijke Schakelteam Personen met verward gedrag (2016-2018) en is nog op allerlei manier bij het onderwerp betrokken
  • Joke is als inhoudelijk co√∂rdinator betrokken bij het opzetten, ontwikkelen en uitvoeren van de eerste Leergang Familie-ervaringsdeskundigheid in samenwerking met de Hogeschool Saxion
  • Joke adviseert verschillende instellingen bij het familiebeleid
  • Joke is actief kaderlid van MIND Ypsilon (lokale afdeling Tiel en landelijk expert forensische zorg)