Marc Mulder

Marc Mulder is ervaringsdeskundige in de schuldhulpverlening en Associate member van Movisie.

Foto van Marc Mulder

Van cliënt, naar vrijwilliger, naar collega, naar meer! Een failliet bedrijf zorgde voor jaren met schulden leven voor Marc Mulder. Een periode waarin hij de bodem bereikt heeft en van een krachtige, zelfverzekerde man veranderde in iemand zonder eigenwaarde en zonder zelfvertrouwen.

In het kort

Werkgever: /Movisie en Rijnstad Arnhem Welzijn en Hulpverlening
Functie: Medewerker Vroeg Eropaf! en ervaringsdeskundige in de schuldhulpverlening
Kernwoorden: Analytisch, ondernemend, agenderen, knelpunten aanpakken

Een lang proces van schuldhulpverlening volgde. Tijdens dit proces kwam Marc meer en meer alleen te staan. De hulpverlening kon weinig doen en Marc raakte almaar meer geïsoleerd. Marc: 'Ik ben eruit gekomen door, met uiterste inspanning, het heft in eigen hand te nemen.' Uiteindelijk is Marc vrijwilligerswerk gaan doen bij Rijnstad om te zorgen dat mensen in schulden minder op zichzelf aangewezen zijn. Vanuit dit vrijwilligerswerk binnen deze hulpverlening heeft hij toen een baan bij Rijnstad gekregen als medewerker (ED) Vroeg eropaf!. Marcs ideaal is dat de hulpverlening zo is ingericht dat mensen die bereikt worden ook van begin tot einde goed bijgestaan worden.

Marcs combinatie van analytisch vermogen (hij studeerde filosofie) en werkervaring als ondernemer (hij is ook een doener), zet hij op meerdere niveaus in. Niet alleen is hij actief bij individuele ondersteuning van mensen met problematische schulden. Hij agendeert ook wat in de eigen organisatie nodig is om mensen beter te helpen en gaat in gesprek met andere organisaties in het netwerk. Ook kaart Marc bij de gemeente aan welke knelpunten in de dienstverlening aangepakt zouden moeten worden.