Anita Broos

Anita Broos is naast haar baan bij de gemeente Hoeksche Waard om vooral jongerenparticipatie duurzaam vorm te geven, mede-oprichter en bestuurslid van stichting JAN (Ja als norm). Ook is zij associate member van Movisie.

Stichting JAN is een stichting die vooral werkt om jeugd te leren dat ze ambitie mogen hebben, dat ze kwaliteiten hebben. Dit doen we door de jeugd vooral zelf activiteiten te laten bedenken en uitvoeren. Ook hebben we diverse projecten zoals bedrijven door meiden (verzorgingsproducten en mode), interviews met rolmodellen met als eindproduct een boek en een expositie. Dit boek is aangekocht door de bibliotheek Rotterdam. We doen aan toneel en hebben een kinderrestaurant. We werken samen met o.a. de bibliotheek (Boekenpaleis) en de Erasmusuniversiteit. Ook zijn we nauw betrokken bij Soweto in Zuid-Afrika. We werken samen met de organisatie Upraise a Child en zijn bezig met een uitwisseling van meiden. 

Anita Broos

In het kort

Werkgever: Gemeente Hoeksche Waard
Functie: Adviseur opvoeden&opgroeien/ lokaal jongerenbeleid en jongerenparticipatie
Kernwoorden: Bezige bij, maatschappelijk betrokken, belangen van (kwetsbare) jeugd vertegenwoordigen, kan niet tegen onrecht, reislustig.

Ook is Anita als ledenraadslid betrokken bij de Rabobank Rotterdam voor het thema financieel gezond leven. Zij is voorzitter van de werkgroep financieel gezond leven.