Sabine de Bruijn

Sabine de Bruijn is sociaal professional en Associate member van Movisie.

Foto van Sabine de Bruijn

Sabine de Bruijn is projectmanager bij Welzijn Lelystad met taken op het gebied van kwaliteit, innovatie en beleid. Zij heeft de ontwikkelingen van Een Leven Lang Leren en educatie aan volwassenen een nieuw gezicht en een nieuwe uitwerking gegeven. Ze is betrokken bij een netwerkaanpak van de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen, gericht op empowerment.

In het kort

Werkgever: Welzijn Lelystad
Functie: Projectmanager
Kernwoorden: Kwaliteit, innovatie, bleeid

Daarnaast heeft zij een nieuwe koers uitgezet voor het welzijnswerk voor de jeugd waarbij preventie en maatschappijwijsheid centraal staan. Ook heeft zij samen met het Lelystadse MBO  College een samenwerking opgezet waarbij het welzijnswerk op verschillende manieren in de school een plek krijgt en jongeren maatschappelijke activiteiten kunnen koppelen aan hun studiegang. Verder heeft zij samen met FlevoMeer bibliotheek het Huis voor Taal opgezet en landelijk uitgebouwd. Gemeente Lelystad financiert dit vanuit verschillende beleidsterreinen binnen het sociaal domein.

Haar kwaliteiten zijn analytisch denken en werken, multidisciplinair verbinden, vraagstukken op vernieuwende wijze invulling geven en medewerkers en teams enthousiasmeren en begeleiden gedurende veranderprocessen. Een heldere visie en participatieve, lerende werkwijze staat bij haar centraal.