Bestelformulier Bezielende interventies

Wat sociaal werk succesvol maakt

Professionals in de praktijk maken steeds vaker gebruik van goed beschreven interventies. In de databank Effectieve sociale interventies zijn er zo'n 130 samengebracht. Hoe staat het nu in de praktijk met de uitvoering van deze interventies? Op wat voor manier werken sociaal werkers ermee, kunnen ze ermee uit de voeten?

Het boek Bezielende interventies toont de weerbarstige en sprankelende praktijk achter de databank. Journalist Marcel van Engelen (onder andere Vrij Nederland), Peter Rensen (onderzoeker Movisie) en Marcel Ham (hoofdredacteur Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken) onderzochten op journalistieke wijze van vijf interventies de praktijk van de uitvoering.

Ze togen naar plekken waar deze interventies worden ingezet: buurthuizen, scholen, Blijfhuizen en pleintjes door het hele land. Ze spraken met de bedenkers van de interventie, met professionals, met cliënten en burgers en laten in Bezielende interventies zien wat er gebeurt. Voor elke interventie gingen ze op twee plekken kijken. Op de pleinen waar Thuis op Straat jongeren ‘opvoedt’ en pleintjes weer leefbaar en toegankelijk maakt voor alle buurtbewoners. In ontmoetingscentra waar dementerenden elkaar treffen. In de vrouwenopvang waar men uitgaat van kracht in plaats van problemen. Op scholen waar leerlingen het klimaat voor LHBT’ers proberen te verbeteren. En bij huisartsen die voor hun patiënten ‘welzijnsrecepten’ uitschrijven.

Prijs: €17,90 inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

Vul hieronder jouw gegevens in om een bestelling te plaatsen. Het duurt even voor jouw bestelling bij jou bezorgd wordt. Na het ontvangen van je gegevens, sturen wij eerst een factuur. Nadat de factuur betaald is, sturen wij zo snel mogelijk jouw bestelling.