Dag 2: Maak van je kwetsbaarheid een kracht

Je bent er weer, wat goed! Vandaag staat in het teken van het durven delen van jouw ervaringen en kwetsbaarheid met de mensen om je heen: collega’s, cliënten, samenwerkingspartners. Je kunt zoveel meer als je laat zien dat je het soms niet weet of vastloopt.

Aandacht voor kracht en kwetsbaarheid

Brené Brown deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid en schreef het boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’. Brené heeft een achtergrond als sociaal werker en is verbonden aan de universiteit van Houston. Zij beschrijft dat er iets bijzonders gebeurt als mensen zich authentiek kwetsbaar opstellen: toehoorders ervaren het als moedig en gaan zich betrokken en verbonden voelen bij de ander. Zo komen kracht en kwetsbaarheid ineens samen.

Challenge van de dag: jouw kwetsbaarheid in 5 antwoorden

In je werk kom je veel kwetsbaarheid tegen. Maar hoe staat het met jouw eigen kwetsbaarheid? Durf jij jezelf te laten zien en dingen uit te proberen ook al weet je niet zeker of het gaat lukken? Laat je gedachten eens gaan over de volgende vijf vragen.

  1. Wat doet het met jou als iemand zich oprecht kwetsbaar opstelt?
  2. Wanneer had jij je kwetsbaar op willen stellen, maar deed je het toch niet?
  3. Wat hield jou tegen?
  4. Wat kun jij in dat opzicht leren van jouw eigen antwoord op vraag 1?
  5. Wat levert het tonen van kwetsbaarheid jou op in je werk?

Challenge dag 2 - Maak van je kwetsbaarheid een kracht

En… Wat wordt jouw eerste stap in het tonen van kwetsbaarheid? Formuleer voor jezelf een actie voor de dag.

  • Meer weten over kwetsbaarheid en kracht? Ervaringen delen? Neem een kijkje in het Facebookevenement. Ervaringen delen kan natuurlijk ook op Twitter #groeikracht.
  • De challenge van gister gemist?

Over de challenge Groeikracht voor wijkteams
Als het goed is heb jij je aangemeld voor de challenge Groeikracht voor wijkteams. In de week van 22 januari t/m 26 januari 2018 ontvang je elke ochtend een kleine opdracht van ons. Als je daarvoor hebt gekozen ontvang je ’s middags een reminder. Aan het eind van de dag ontvang je een afsluitende mail. Het kost je circa een kwartier per dag. Aan het einde van de week heb jij ervaren dat je met kleine interventies, dichtbij je werk, veel kunt bereiken.