Denise Bosma

Denise Bosma is Ervaringsdeskundige bij Ixta Noa en Associate Member van Movisie.

Denise Bosma is werkzaam als professioneel ervaringsdeskundige voor Ixta Noa. Een 100% ervaringsdeskundige organisatie die mensen helpt die zijn vastgelopen in het leven, doordat zij psychisch en/of sociaal kwetsbaar zijn. Denise heeft ervaring met: KOPP kind, PTSS, depressie, eetstoornis, burn out, armoede en fibromyalgie.

Denise Bosma

In het kort

Werkgever: Ixta Noa
Functie: Ervaringsdeskundige
Kernwoorden: Kritisch, betrokken, positief

Bovenop haar werk in het Praktijkhuis van Ixta Noa, zet ze haar ervaringsdeskundigheid ook in voor het beleidsmatig adviseren van onder andere gemeenten. Zo heeft ze bijvoorbeeld voor de gemeente Enschede intensief meegedacht over hun beleid op het gebied van schulden en armoede. En in de gemeente Hengelo bij een project voor kwetsbare jongeren in samenwerking met zorgorganisaties, scholen en woningcoöperatie. Daarnaast coördineert ze de inzet van ervaringsdeskundigen binnen wijkteams en GGZ/Jeugdzorg -instellingen. En geeft ze les op de Associate Degree tot Ervaringsdeskundige op het Saxion. Ze heeft kennis van wet- en regelgeving.

Denise heeft een groot netwerk. Ze vindt het belangrijk om de juiste mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Daarom werkt ze ook geregeld mee aan landelijke projecten met bijvoorbeeld het Trimbos-instituut.

Movisie vindt dat Denises kennis, ervaring en expertise op het gebied van inzet van ervaringsdeskundigheid, op het gebied van bestaanszekerheid en het hebben van psychische kwetsbaarheid een belangrijke bijdrage kan leveren.