Relatieblad MOVISIES: digitale editie

MOVISIES is het gratis relatiemagazine van Movisie voor het sociaal domein. Het tijdschrift met ruim 12.000 abonnees gaat over onderwerpen waarmee jij je dagelijks bezighoudt. In elk nummer besteden we aandacht aan relevante ontwikkelingen. Je leest artikelen van en met deskundigen uit praktijk en wetenschap van binnen en buiten Movisie. In 2023 verschijnt MOVISIES één keer als gedrukt magazine en drie keer als een digitaal magazine.

Neem een gratis abonnement

Ja, ik wil MOVISIES ontvangen

* Zijn je gegevens veranderd, geef dat dan door via het adreswijzigingsformulier. Wil je het blad niet meer ontvangen? Meld je dan af via het opzeggingsformulier.

Meest recente editie

Het digitale magazine van juni 2023 gaat over het werk van Movisie. Door samen met de praktijk te leren van wat werkt, kunnen we onze missie realiseren om te komen tot duurzame, positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie. We werken vanuit drie kennisbronnen: wetenschappelijke en professionele kennis en kennis gebaseerd op ervaringsdeskundigheid. Daarmee kunnen ook anderen hun voordeel doen en kunnen we leerprocessen versnellen.

In deze editie interviewen we Bas Leerink van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving. Hij zegt: ‘We hebben de publieke gezondheidszorg laten versloffen.’ Volgens hem hebben we wettelijk vastgelegde gezondheidsdoelen nodig, met bijbehorende regeringscommissaris. Janny Bakker-Klein vraagt zich in een reactie op het betoog af of de raad niet de initiatieven in zorgzame buurten over het hoofd ziet.

Daarnaast schrijft Marieke Bourgonje over morele dilemma’s waar zij tegenaan loopt in haar werk als herstelondersteuner GGZ Plus. ‘Soms zal je worden teruggefloten in je bereidheid tot het uiterste te gaan voor iemand.’
Leven met dementie is het onderwerp van het essay dat Hans Alderliesten schrijft over de rollen en uitdagingen die er liggen in het sociaal domein om mensen met dementie passend en tijdig te ondersteunen.

En verder vind je onder andere een dubbelinterview met Daantje Daniëls en Alie Weerman over kwartiermaken voor zorgprofessionals met ervaringsdeskundigheid. En een visiestuk van Hanneke Felten over discriminatie en racisme in sociaal werk.

Naar het digitale magazine MOVISIES
 


Voorpagina Movisies

 

Eerder verschenen edities

Bekijk hier de online artikelen uit eerdere MOVISIES