Eva Geelen

Eva Geelen is initiatiefnemer van Bureau Over-ons en van Stichting Life Skills en Associate Member van Movisie.

Eva is initiatiefnemer van Bureau Over-ons. Vanuit deze organisatie heeft ze een online training ontwikkeld waarbij mensen op zeer laagdrempelige manier stappen leren zetten om hun eigen eenzaamheid te verminderen.

Eva Geelen

In het kort

Werkgever: WIJ en tevens werkzaam vanuit Bureau Over-ons
Functie: Initiatiefnemer van Bureau Over-ons en van Stichting Life Skills
Kernwoorden: Ervaringsdeskundig, enthousiast, frisse denker

En dat is hard nodig vindt ze, want ondanks dat eenzaamheid op dit moment een groot thema is in het sociaal domein, is dé oplossing nog niet gevonden. Bovendien blijkt het lastig eenzame mensen naar bijvoorbeeld lotgenotenbijeenkomsten of sociale vaardigheidstrainingen te krijgen. Voor een groot deel van hen is de drempel om zich daarvoor aan te melden te hoog. De training van Eva bestaat uit e-mails die mensen dagelijks ontvangen. In hele kleine stapjes leren zij daarin over de processen die eenzaamheid veroorzaken en in stand houden en worden ze gestimuleerd om zelf stappen te nemen om hun sociale netwerk te versterken en/of te vergroten. Het draagt bij aan het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld en een optimistischer beeld over anderen.

Movisie vindt dat Eva’s kennis, ervaring en expertise op het gebied van eenzaamheid een belangrijke bijdrage kan leveren bij de effectieve aanpak van eenzaamheid.