Europees Rainbow Cities netwerk

netwerken - 13 april 2016

Het Rainbow Cities netwerk wordt gevormd door beleidsmedewerkers uit (grote) Europese steden die actief een LHBT-beleid voeren (beleid gericht op lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender burgers). Uitwisseling van good practices, beleidsinitiatieven en dilemma’s zijn belangrijke doelen. Het netwerk komt idealiter elk jaar samen in een andere stad. Het netwerk verwelkomt vertegenwoordigers op ambtelijk niveau van nieuwe steden, mits zij actief aandacht besteden aan LHBT-burgers in hun (al dan niet reguliere) beleid. Movisie fungeert als het secretariaat en is verantwoordelijk voor het signaleren van relevant nieuws, verzorgt het beheer van de digitale mailinglijst en ondersteunt de organiserende stad van de jaarlijkse bijeenkomst.

Deelnemers aan het Rainbow Cities netwerk zijn: Amsterdam, Barcelona, Bergen, Berlijn, Beşiktaş-Istanbul, Bologna, Brighton & Hove, Brugge, Brussel, Esch-sur-Alzette, Genève, Gent, Hamburg, Hannover, Keulen, Leuven, Ljubljana, Mannheim, Mexico City, München, Oslo, Parijs, Parma, Ripollet, Rotterdam, Şişli-Istanbul, Turijn, Wenen en Zürich.

Elk jaar vatten de Rainbow Cities hun LHBT-beleid samen in een zogeheten one pager. In dit overzicht, dat u onderaan deze pagina kunt downloaden, ziet u voor 2016 per stad de focus en stand van zaken van het beleid en de samenwerkingspartners.

Neem een kijkje op www.rainbowcities.com. Lees ook het artikel 'Europees Rainbow Cities netwerk pakt discriminatie aan'.

Contact

Juul van Hoof (senior adviseur LHBT-beleid Movisie): j.vanhoof@movisie.nl

Downloads
rainbow-cities-network-one-pagers-on-local-lgbt-policies-2016