Hilversum zet deuren open voor congrestival over informele zorg

nieuwsbericht - 20 juli 2016
 1235 keer gelezen

Op 7 oktober 2016 is het congrestival Eigen(wijs)heid eerst! Lokaal samen zorgen staat centraal. De gemeente Hilversum is gastvrouw van het evenement en laat je kennismaken met nieuwe vormen van informele zorg. We gaan in workshops aan de slag met verschillende thema’s rondom samen zorgen. Leer, verken, deel en denk mee!

Het congrestival is voor iedereen die betrokken is bij lokale zorg en ondersteuning. Of je nu cliënt/patiënt bent, mantelzorger, vrijwilliger, lid van een bewoners(zorg)initiatief, beroepskracht in zorg of welzijn, of werkzaam bent bij een gemeente.

Hilversum nodigt je uit voor een kijkje ‘in de keuken’. De gemeente vertelt over haar visie en de dagelijkse praktijk. De gemeente zet stevig in op nieuwe vormen voor samen zorgen in sterke buurten door heel goed te luisteren naar haar inwoners.

Beleef het mee!

Tijdens de workshops ga je in gesprek aan de hand van praktijkverhalen, ervaringen en verschillende casussen. Leer onder andere hoe je samenspel tussen formele en informele zorg realiseert, over de kracht én de grenzen van vrijwilligers en hoe je als wijkteam burgerkracht kan benutten. En er is meer: vergroot spelenderwijs je netwerk en ga op de stoel van de ander zitten met theatergroep Kracht van Beleving!

Praktische informatie

Datum: 7 oktober 2016
Locatie: Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1
Tijd: 11:30 - 18:00 uur
Kosten: voor beroepskrachten en gemeenten is de entreeprijs € 99,- euro (inclusief BTW). Voor anderen is de entree gratis. Je moet je wel aanmelden. Bij no show brengen we € 25,- euro in rekening.