Introductieworkshops WE CAN Young op Bonaire

nieuwsbericht - 12 april 2018

Op 15 en 16 maart heeft de afdeling Publieke Gezondheid van het Openbaar Lichaam Bonaire in samenwerking met Movisie uit Nederland in het kader van de 'WE CAN Young' aanpak introductieworkshops georganiseerd.

'WE CAN Young' maakt deel uit van de wereldwijde campagne 'WE CAN end all violence against women'. De campagne zet zich in om geweld tegen vrouwen en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen tegen te gaan. 'WE CAN Young' is gericht op jongeren, met als specifieke doel: het vergroten van de relationele en seksuele weerbaarheid van de jongeren. Op Bonaire richt de aanpak zich op jongeren tussen de 12 en 21 jaar, met als doel: het bespreekbaar maken van seksuele en relationele wensen en grenzen van jongens en meisjes om hun seksuele en relationele weerbaarheid te versterken. Met als resultaat dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van elkaars wensen en grenzen.

Implementatie op Bonaire

De 'WE CAN Young' aanpak wordt op Bonaire gecoördineerd door de afdeling Publieke Gezondheid van de directie Samenleving & Zorg, met ondersteuning van Movisie. De workshop is gegeven aan 3 groepen: een groep professionals van organisaties die met jongeren werken, een groep MBO studenten en een jongerengroep. Alle groepen hebben kennis gemaakt met de aanpak. De komende tijd zal de afdeling Publieke Gezondheid met de organisaties bespreken hoe de aanpak op Bonaire geïmplementeerd kan worden.

De afdeling Publieke Gezondheid kijkt terug op succesvolle workshop dagen, en is blij met de grote opkomst en de inzet en enthousiasme van de deelnemers. Daarnaast is de afdeling Publieke Gezondheid ervan overtuigd dat de workshopdagen een positieve bijdrage hebben geleverd voor de verdere implementatie van de aanpak.

'Ik ben van mij!'

In Nederland zijn de afgelopen jaren in het kader van WE CAN Young 15 gemeenten met groepen jongeren aan de slag gegaan. De ervaringen die zijn opgedaan zijn gebruikt om de methode verder te ontwikkelen. In 2017 werd besloten de naam in Nederland te veranderen in ‘Ik ben van mij!’. Ga naar www.ikbenvanmij.nl voor meer informatie.

 

Dit artikel is een vertaling van een artikel uit een lokale krant op Bonaire.