Lokaal samenspel informele zorg

Adviestrajecten In voor Mantelzorg 2017
nieuwsbericht - 1 november 2016

Wilt u in 2017 werken aan een betere lokale samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties om de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers toekomstbestendig en efficiënt te organiseren? Doe dan mee aan het programma In voor Mantelzorg: lokaal samenspel!

U maakt samen met een adviseur van Movisie of Vilans een analyse van uw vraagstuk, stelt een verbeterplan op dat u vervolgens implementeert. Waaraan u gaat werken en hoe u dat aanpakt, is afhankelijk van de opgave die u formuleert.

Bij het formuleren van uw veranderopgave kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • U wilt respijtzorg organiseren of verbeteren. Samen met zorg- en welzijnsaanbieders onderzoeken we de mogelijkheden voor respijtzorg die aansluiten bij wat mantelzorgers willen.
  • U wilt samen met andere partijen een expertisecentrum mantelzorg opzetten of verbeteren.
  • U wilt voor uw gemeente een toekomstbestendige visie op mantelzorg formuleren en samen met aanbieders een concreet plan maken om dit beleid uit te voeren.

Het adviestraject is op maat en u krijgt 40 uur ondersteuning van een van onze adviseurs, geheel toegespitst op uw eigen vraagstuk.

Praktische informatie

  • U neemt deel in een groep van circa 5 gemeenten (minimaal 2 personen per gemeente).
  • Het programma bestaat uit een intake, vier gezamenlijke bijeenkomsten én 40 uur advies en ondersteuning door een expert met kennis van mantelzorg en verandermanagement.
  • Het traject duurt 1 jaar.

Meer informatie over dit adviestraject leest u in de folder Lokaal samenspel informele zorg.

Downloads
adviestrajecten-in-voor-mantelzorg-2017
Kennisdossier