MARIE KAMPHUISPRIJS 2017

Voor dé innovatie in het sociaal werk – inschrijving nu gestart!
nieuwsbericht - 15 maart 2017

Welk project in jouw instelling verdient het om landelijke bekendheid te krijgen? Maak je zelf gebruik van een methode die het sociaal werk in Nederland moet veroveren? Of is het aanbod voor jouw cliënten vernieuwend? Stuur je project in en ding mee naar de Marie Kamphuisprijs 2017. Maak kans op € 1.000 en publicatie van je project!

Het ontwikkelen van nieuwe methoden, nieuwe samenwerkingsvormen, aanbod op maat voor cliëntgroepen: innovatie in het sociaal werk is de dagelijkse praktijk. Maar al te vaak blijven die innovaties onbekend. Waarom zouden niet meer sociaal werkers én cliënten daar van mogen profiteren?

Daarom wil je meedoen

De Marie Kamphuis Stichting wil bekendheid geven aan innovatieve projecten via de Marie Kamphuisprijs. Deze wordt vanaf 2017 elk jaar toegekend. Beschrijf je vernieuwende project en doe een gooi naar één van de prijzen. Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen drie prijswinnaars die € 1.000, € 500 of € 250 ontvangen. De winnende projecten krijgen landelijke bekendheid via een artikel in de vakpers voor het sociaal werk.

Eisen voor deelname

Dien je project in als het aan de volgende criteria voldoet:

  • Praktijkgericht en methodologisch verantwoord
  • Bruikbaar voor het sociaal werk in Nederland
  • oorspronkelijk en vernieuwend
  • Nog niet landelijk ingevoerd

Vorige winnaars

In 2016 won Marieke van Meeteren de Marie Kamphuisprijs met het initiatief JobAcadamy. 'De initiatiefnemers hebben zich verdiept in de werkzame mechanismen van hun methode en registreren hoeveel van de deelnemers daadwerkelijk een baan overhouden aan het experiment (...) De initiatiefnemers hebben afspraken met werkgevers die vacatures beschikbaar stellen voor deze doelgroep. Hierdoor wordt het doel waar jongeren voor werken (een functie bij het betreffende bedrijf) heel duidelijk en haalbaar.'

Nu aanmelden

Dien je project voor 1 juni 2017 in en ding mee naar de Marie Kamphuisprijs. Dat kan op twee manieren:

  • Stuur je projectbeschrijving op naar Marie Kamphuis Stichting, postbus 19313, 3501DH in Utrecht
  • Mail de projectbeschrijving aan het secretariaat van de Marie Kamphuis Stichting, t.n.v. Doreen Olario (d.olario@Movisie.nl)

De omvang van de beschrijving mag maximaal vier pagina’s zijn, inclusief een korte samenvatting (half A4). Tijdens het congres van de BPSW in november 2017 vindt de prijsuitreiking plaats.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de secretaris van de MKS: Lou Jagt, telefoon 076-5874979, mail loujagt@kpnplanet.nl

Kennisdossier