Nieuw: minicursus over het Participatiewiel

nieuwsbericht - 25 maart 2016

Hoe ondersteun en versterk je als sociale professional de participatie van je cliënt? De nieuwe minicursus ‘Participatiedoelen ondersteunen’ geeft hier antwoord op. Movisie ontwikkelde deze cursus met het Participatiewiel als uitgangspunt. In 20 minuten behaal je resultaat met een persoonlijk actieplan. Hiermee kan jij aan de slag om de participatie van je cliënt te ondersteunen en te versterken.

In de minicursus werk je met een casus en je oefent met voorbeelden uit je eigen praktijk. Je wordt aan het denken gezet over wat het betekent om mee te doen aan de samenleving. Wat kan en wil je cliënt bereiken? Hoe kan jij dat doel ondersteunen en versterken? De cursus helpt je op weg.
De cursus is bedoeld voor professionals/hulpverleners in de sector Zorg&Welzijn en Werk&Inkomen die met cliënten of burgers werken.

Participatiewiel

De cursus is gebaseerd op het Participatiewiel. Dit wiel geeft inzicht in de verschillende participatiedoelen van mensen. Daarnaast laat het zien hoe deze doelen zich verhouden tot formele en informele ondersteuningsactiviteiten en wetten. Het Participatiewiel kan op drie niveaus worden gebruikt: beleid en visievorming door de gemeente, als instrument voor organisatie-analyse op instellingsniveau en het niveau van de professional-cliënt. Deze minicursus focust op het laatste niveau: professional-cliënt.