Nieuw: Samenspel-variant Participatiewiel

nieuwsbericht - 25 januari 2017

Movisie begeleidt en ondersteunt gemeenten in de ontwikkeling en uitvoering van trajecten voor participatie. Daarvoor zijn verschillende nieuwe vormen beschikbaar. Het Participatiewiel laat de samenhang zien in activiteiten en wettelijke kaders, waarbij de leefwereld van mensen centraal staat.

Het Participatiewiel geeft inzicht in de verschillende participatiedoelen van mensen. Daarnaast laat het zien hoe deze doelen zich verhouden tot formele en informele ondersteuningsactiviteiten en wetten.

Nieuw! Samenspel-variant voor gemeenten

U kunt het Participatiewiel nu echt beleven met de speciale Samenspel-variant tijdens een interactieve live sessie met alle betrokken partijen in uw gemeente. Wij komen met een speciale 8 x 8 meter versie van het wiel naar u toe waarbij onze Participatiedeskundigen een sessie begeleiden. Wilt u meer weten over de Samenspel-variant of heeft u interesse in een sessie? Neem contact met ons op.

Minicursus over het Participatiewiel

De minicursus ‘Participatiedoelen ondersteunen’ heeft het Participatiewiel als uitgangspunt. In 20 minuten behaalt u resultaat met een persoonlijk actieplan. Hiermee kunt u aan de slag om de participatie van uw cliënt te ondersteunen en te versterken

In de minicursus werkt u met een casus. U wordt aan het denken gezet over wat het betekent om mee te doen aan de samenleving. Wat kan en wil uw cliënt bereiken? Hoe kunt u dat doel ondersteunen en versterken? De cursus helpt u op weg en is bedoeld voor professionals/hulpverleners in de sector Zorg&Welzijn en Werk&Inkomen die met cliënten of burgers werken.