Slotbijeenkomst Schuldig on tour in Den Haag

nieuwsbericht - 17 februari 2017

Op 7 maart wordt de Schuldig on tour afgesloten met een politiek debat in Den Haag. Daarnaast wordt een magazine gemaakt dat tot stand is gekomen in samenwerking met Movisie. Aan de hand van inzichten van de serie, verslagen van de tour en interviews wordt de balans opgemaakt over de schuldenproblematiek in Nederland.

Wanneer: 7 maart om 20:30 uur
Locatie: Theater Diligentia, Den Haag
Toegang: € 3,50 (incl drankje en garderobe)
Kaarten verkrijgbaar via de website van Diligentia.

In aanloop naar de verkiezingen worden de resultaten van de tour gepresenteerd en volgt een debat met Kamerleden en vertegenwoordigers van verschillende partijen. Columnisten Karim Benammar en Jesse Frederik schijnen hun licht op de Nederlandse schuldindustrie en deskundigen als Joke de Cock, Roeland van Geuns en Reinier van Zutphen doen aanbevelingen aan de politiek. Hanneke Groenteman gaat in gesprek met hoofdpersonen Dennis, Ditte, Ed, Carmelita, Will, Paul, Ron en Ramona over hun ervaringen en oplossingen naar aanleiding van de serie.

Magazine

Staatssecretaris Jetta Klijnsma krijgt de Schuldig-publicatie overhandigd, die in samenwerking met Movisie tot stand is gekomen. Dit magazine bundelt inzichten over de serie, de input van Schuldig on Tour en maakt de balans op over de schuldenproblematiek in Nederland aan de hand van interviews met deskundigen, prominenten en hoofdpersonen. Wat moet er de komende jaren gebeuren?