Succesvolle conferentie Empowerment krijgt vervolg in oktober

nieuwsbericht - 28 februari 2017

In 2016 organiseerde Movisie de conferentie ‘Empowerment als verbindend kader’ voor professionals en vrijwilligers. De conferentie werd hoog gewaardeerd. In oktober organiseert Movisie daarom een vervolg: een congres met een plenair programma en workshops, maar nu gericht op beleidsambtenaren en bestuurders.

Empowerment als breder perspectief

Steeds meer experts vinden dat empowerment nodig is om antwoord te kunnen geven op de ondersteuningsvragen van de toekomst. Principes als ‘eigen kracht en ‘zelfredzaamheid’ lijken te eenzijdig en kunnen zelfs negatieve gevolgen hebben. Om de transities te doen slagen, is het hoog tijd dat het eigen kracht verhaal plaats maakt voor een breder perspectief.

Maar wat werkt nu eigenlijk empowerend? Welke acties, activiteiten en methoden kunnen empowermentprocessen van kwetsbare mensen verder brengen, ondersteunen of faciliteren?

Congres 2017

Op het congres in oktober spreken specialisten over empowerment als verbindend kader. In verschillende workshops gaan deelnemers aan de slag met empowerende praktijken. Programma, precieze datum en locatie van het congres worden later op deze site en in Movisies bekend gemaakt.

Bekijk een impressie van het congres in 2016.