Het vlaggensysteem op TV

BNNVARA’s Hotel Sophie bespreekt seksueel (grensoverschrijdend) gedrag bij opvoeding
nieuwsbericht - 5 oktober 2017

In aflevering twee van BNNVARA’s televisieprogramma ‘Hotel Sophie’ is te zien hoe een deskundige met behulp van getekende afbeeldingen met ouders in gesprek gaat over seksueel gedrag en kinderen. De afbeeldingen in het programma zijn afkomstig uit het ‘Vlaggensysteem’ dat Movisie samen ontwikkelde met het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid (Sensoa).

In het televisieprogramma ‘Hotel Sophie’ ontvangt Sophie Hilbrand gasten in haar hotel om te praten over seksualiteit anno 2017. In aflevering twee staat het thema opvoeding en seksualiteit centraal. Vanaf de 25e minuut is een deskundige te zien die met behulp van getekende afbeeldingen met ouders in gesprek gaat over (grensoverschrijdend) seksueel gedrag en kinderen.

De afbeeldingen die de deskundige gebruikt in zijn afkomstig uit het Vlaggensysteem, een interventie die gezond seksueel gedrag stimuleert en bijdraagt aan het voorkomen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren. Een aantal van de afbeeldingen zijn tevens terug te vinden in de gratis gids ‘Over de grens: Seksueel opvoeden met het Vlaggensysteem’. Deze gids biedt ouders houvast in goede gesprekken over seksualiteit met kinderen en jongeren.  

 

U kunt de hele aflevering van ‘Hotel Sophie’ terugkijken op BNNVARA.nl.