Save the date Agenda van het Sociaal Werk 2021: Drijfveren en daadkracht

6 juli 2021

Noteer alvast in je agenda: op donderdag 11 november 2021 vindt de derde editie van De Agenda van het Sociaal Werk plaats. Thema wordt dit jaar Drijfveren en daadkracht.

Wat drijft jou?

Sociaal werkers zijn zeer betrokken bij hun werk. Elke dag opnieuw zetten zij zich in om ‘hun’ cliënten en inwoners te ondersteunen. Uit de Grote Raadpleging van het Sociaal Werk die op 20 mei wordt gepubliceerd blijkt dat 'mensen willen helpen' een belangrijke motivatie is om sociaal werker te worden en te blijven. Ook het bijdragen aan de bestaanszekerheid van mensen, het bevorderen van welzijn in onze samenleving en het aankaarten van systeemveranderingen met het oog op menselijke maat, zijn belangrijke drijfveren voor sociaal werkers.

Hoe zet je je ‘drive’ om in daden?

Bij de Agenda van het Sociaal Werk 2021 staan we stil bij wat deze ‘drive’ van sociaal werkers is. Waar komen deze drijfveren vandaan en verschillen die per sociaal werker? Maar we gaan ook in op de vraag of het lukt om deze drive om te zetten in daadkracht. Kun je wel volgens je drijfveren werken? Waar liggen je kansen? Wat heb je als sociaal werker daarvoor nodig? En waar botsen jouw drijfveren met die van anderen?

Op dit moment zijn Movisie, Beroepsvereniging voor Professionals in het Sociaal Werk (BPSW), Sociaal Werk Nederland (SWN), Marie Kamphuis Stichting (MKS), Sociale Vraagstukken en Buurtwijs, het programma van de Agenda van het Sociaal Werk 2021 aan het voorbereiden. Houd de website van Movisie in de gaten om op de hoogte te blijven van wanneer je je kunt aanmelden voor 11 november.