Onderzoeker (36 uur)

Je voelt je betrokken bij de ontwikkelingen in het sociaal domein. Je wil bijdragen aan verbetering van de aanpak van sociale vraagstukken door het doen van onderzoek.

Heb jij al enige onderzoekservaring in het sociaal domein? Ben je flexibel en breed inzetbaar? Kan je op toegankelijke en aansprekende wijze schriftelijk en mondeling verslag doen over onderzoek?

Dan heeft Movisie de baan voor jou als:

Onderzoeker (36 uur)

Je gaat meewerken aan diverse onderzoeksprojecten. Het gaat vooral om het uitvoeren van evaluatieonderzoek, bijvoorbeeld een (theory based) evaluatie van interventies, onderzoek naar wat werkt bij het bevorderen van participatie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en naar de stand van zaken en uitkomsten van sociale (wijk)teams. Literatuuronderzoek is vaak aan de orde. De kennis uit de onderzoeken over werkzame mechanismen wordt benut voor praktische tools en aanbevelingen voor de verbetering van bestaande aanpakken. 

Wat wordt jouw rol?

 • Het uitvoeren van (evaluatie)onderzoek.
 • Zorgen voor informatie- en kennisoverdracht over de projecten (verzamelen van informatie, schrijven van korte artikelen, bijdragen aan grotere publicaties).
 • Advies geven aan collega’s en meedenken over de uitvoering van projecten in overleg met een ervaren projectmedewerker of projectleider.

Jij biedt ons

 • Masteropleiding sociale wetenschappen, bij voorkeur research master.
 • Drie tot vijf jaar werkervaring als kwalitatief en kwantitatief onderzoeker.
 • Wetenschappelijke kennis over sociale vraagstukken, met name met betrekking tot participatie, zorg en ondersteuning.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Goede schrijfvaardigheden, blijkend uit eerdere Nederlandstalige publicaties.
 • Resultaat- en oplossingsgericht, betrokken en inventief.
 • Initiatiefrijk, flexibel, planmatig en samenwerkingsgericht.

Wij bieden jou

 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een salaris conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. Je wordt aangesteld in de functie van Medewerker inhoud 1. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (minimaal €2.652 en maximaal €3.910 bruto bij 36 uur per week).
 • Een tijdelijke aanstelling met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.
 • Na aanstelling wordt bepaald in welk team je komt te werken.

Geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 29 april een mail met je motivatie en je CV naar sollicitatie@movisie.nl. Vermeld in het onderwerp 'Sollicitatie onderzoeker'.
Voor inhoudelijke vragen kun je op 16 en 18 april in de ochtend contact opnemen met Els Kok (tel. 06-5544 0552). Voor overige vragen kun je contact opnemen met Monica Schoemaker van HRM (tel. 06-5544 0983).

Movisie hecht aan een divers samengesteld personeelsbestand en heeft het Charter Diversiteit ondertekend. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan iemand die behoort tot een etnische minderheid en/of iemand uit het Doelgroepenregister vanuit de Participatiewet.

Werken bij Movisie

Movisie is het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor kennis en aanpak van sociale vraagstukken. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zijn kwaliteiten en vaardigheden zo goed mogelijk kan inzetten.

Voor overheden, burgers, professionals en hun organisaties ontwikkelt, verzamelt en verspreidt Movisie diepgaande en praktijkgerichte kennis. Door onze kennis en ervaring ook in de praktijk toe te passen, zorgen we voor een voortdurende verbinding tussen de werelden van beleid, wetenschap en praktijk. Movisie laat kennis stromen.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.