PERSBERICHT - Geer & Goor boegbeeld Roze 50+ boot Gay Pride

persbericht - 28 juli 2014

Gerard Joling en Gordon zijn op zaterdag 2 augustus het boegbeeld van de Roze 50+ boot tijdens de Amsterdam Canal Parade. De boot, met daarop zo’n honderd lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen, is een initiatief van Roze 50+ Nederland, een samenwerkingsverband van ANBO, COC, Movisie en Vilans.

Het duo, beter bekend als Geer & Goor, vaart mee in het kader van hun televisieprogramma 'Waarheen, Waarvoor?', waarin ze zich inzetten voor ouderen in Nederland. De deelname aan de Roze 50+ boot is onderdeel van een aflevering over roze ouderen, een groep die volgens Joling en Gordon ‘echt meer aandacht verdient’.

In de kast

Nederland telt circa 400.000 roze vijftigplussers: lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen. Veel roze ouderen hebben geleerd hun seksuele voorkeur of genderidentiteit te verbergen. Door mee te doen aan de Canal Parade laten ze trots hun ware identiteit zien en hopen zo ook andere ouderen te inspireren om uit de kast te komen.

Roze Loper

De boot is één van de initiatieven van Roze 50+ Nederland, waarin ANBO, COC, Movisie en Vilans samenwerken om roze ouderen zichtbaar te maken en hun leefsituatie te verbeteren. Dat gebeurt onder meer met de Roze Loper, hét Nederlandse certificaat voor woonzorg- en thuiszorginstellingen die aandacht besteden aan de seksuele diversiteit bij bewoners en personeel. De Roze 50+ boot is één van de circa tachtig boten die deelnemen aan de traditionele botentocht door de Amsterdamse grachten tijdens de Gay Pride.

De aflevering van Geer & Goor: 'Waarheen, Waarvoor?' waarin zij ook langs gaan bij vier roze ouderen, wordt dit najaar uitgezonden door RTL 4.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Manon Linschoten, COC Nederland, tel: 06-10 72 83 34 email: mlinschoten@coc.nl. Of met Margo Niestadt, projectleider, telefoon: 06-23 98 99 86. E-mail: info@margoniestadt.nl.

Kennisdossier
Trefwoorden