PERSBERICHT - Genomineerden landelijke vrijwilligersprijzen bekend

persbericht - 2 november 2015

Uit ruim 400 inschrijvingen zijn in drie categorieën 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2015. Staatssecretaris Van Rijn van VWS maakt op 7 december, internationale vrijwilligersdag de winnaars bekend.

De presentaties van alle genomineerden staan op vrijwilligersprijzen.nl.

Jury- en publieksprijzen

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs, waarin een vrijwilliger van onschatbare waarde wordt beloond. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat t/m 1 december via vrijwilligersprijzen.nl een stem kan uitbrengen op zijn favoriete genomineerde.

Selectiecriteria

De selectiecommissie heeft onder meer gelet op de meerwaarde die de projecten hebben voor de maatschappij, de voorbeeldfunctie en of ze overdraagbaar zijn. Daarnaast heeft ze gekeken naar wat een project nog meer oplevert, bijvoorbeeld verbetering van kennis en vaardigheden van de vrijwilligers en de samenwerking met andere partijen. Ook de mate van vernieuwing speelt een rol. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er is onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt voor het project. Bekijk alle selectiecriteria.

Op 7 december 2015 maakt Van Rijn de uiteindelijke winnaars bekend in Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie van de feestelijke avond ligt in handen van Leoni Jansen.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De inschrijvingen geven een prachtig inkijkje in de groeiende participatiesamenleving die Nederland is.

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.vrijwilligersprijzen.nl. U kunt ook contact opnemen met Nienke van Helden 030 789 21 97/06 22 79 18 07, n.vanhelden@movisie.nl of Renate Martens 030 789 22 15/06 23 77 05 20, r.martens@movisie.nl. Volg ons op facebook.com/vrijwilligersprijzen en op Twitter via @Meerdanhanden of #mdh15.