PERSBERICHT - Movisie lanceert nieuwe methode voor aanpak (ex-) partnergeweld

persbericht - 19 april 2017

Hoe weet je als hulpverlener of gedrag in een relatie over een grens gaat? En wat te doen als er sprake lijkt te zijn van (ex-)partnergeweld? Movisie lanceert op 8 juni a.s. de nieuwe methode RelatieWijs, voor het signaleren, beoordelen, bespreekbaar maken en handelen in geval van (ex-)partnergeweld.

Wat kunnen professionals allemaal met deze methode en hoe kan het hen helpen in de dagelijkse praktijk? Tijdens de lancering op 8 juni a.s. geven de ontwikkelaars een unieke inkijk in de methode, ook door actief aan de slag te gaan met aanwezige professionals.

RelatieWijs is geïnspireerd op het succesvolle Sensoa Vlaggensysteem © en was tijdens de pilots van de proefversie bekend onder de naam Vlaggensysteem (ex-)Partnerrelaties. Tijdens de bijeenkomst op 8 juni a.s. komen professionals van Veilig Thuis en wijkteams vertellen over hun ervaringen met RelatieWijs. Zij hebben het afgelopen jaar in een pilot ervaring opgedaan met de methode.

Een van de pilotdeelnemers is Roos Adriaansen van Sociaal Wijkteam Maarssen-Dorp. ‘Dankzij RelatieWijs sta ik steviger in mijn schoenen, ben ik zekerder in het stellen van vra-gen, wegen en beoordelen. Het is heel prettig om je onderbuikgevoel langs een objectieve meetlat te leggen. Oordelen zijn niet zo subjectief meer, beter onderling bespreekbaar en daarmee de basis voor een eenduidige oplossing.’

Professionals uit Wijkteams, Veilig Thuis, politie en gemeente worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor de bijeenkomst van 8 juni a.s. Lees meer informatie en meld je aan.