PERSBERICHT - Nieuwe app zet sociale vernieuwing op de kaart

persbericht - 30 juni 2014

Maandag 30 juni vindt de lancering plaats van iSocialnu, een app waarmee sociaal vernieuwers 24/7 met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen en kennis kunnen delen. Via de app kunnen ze ook op zoek naar mensen, middelen en munten voor hun initiatieven. Voor zover bekend, is dit de eerste app wereldwijd die onderling contact tussen sociaal vernieuwers faciliteert. Uit onderzoek onder sociaal vernieuwers is gebleken dat hier vraag naar is.

De initiatiefnemers van de app, een samenwerkingsverband tussen Social Powerhouse, Who Cares?, bureau goedgeefs en Movisie willen met de app sociale vernieuwing versterken en versnellen.

Onderling contact

Sociaal vernieuwers zijn mensen die op een ondernemende manier sociale vraagstukken oplossen. Vraagstukken rondom zorg, welzijn, openbare leefruimte, milieu, voedsel, energie, etc. In heel Nederland zijn er steeds meer van zulke social innovators actief. Vaak worstelen ze met vragen over hun project of lopen ze tegen allerlei praktische zaken aan.

Tot voor kort was er geen centrale plek waar ze die zaken konden delen met elkaar. iSocialnu brengt daar verandering in. Sociaal vernieuwers zetten hun initiatief op een kaart van Nederland en zijn op die manier vindbaar voor andere vernieuwers en voor de rest van Nederland. Op die manier versnelt iSocialnu sociale vernieuwing omdat het met die app die innovatie beter inzetbaar maakt.

Zichtbaarheid en inspiratie

Over de voordelen van de app vertelt sociaal vernieuwer Marius Smit van Plastic Whale: ‘iSocial maakt sociale ondernemers zichtbaar. Ik kan via het platform makkelijker andere relevante initiatieven vinden en ervaring en kennis delen.’ Willemien Visser, Wijzelf zorgcoöperatie: ‘Het inspireert anderen om ook aan de slag te gaan. Door te laten zien dat het gewoon een kwestie van beginnen is als je een idee hebt.’ Matthijs Bourdrez, Solar Sedum: ‘Wat wij doen, is een soort verlengde hobby, we zijn er altijd mee bezig, hebben het er altijd over. Daarom voelt het heel logisch om een app te hebben waar je dingen op kan delen, want een app heb je altijd bij je.’

Programma lancering

Tijdens de lancering vertellen 3 sociaal vernieuwers in een interactieve sessie wat zij de kracht van de app vinden. Daarna zijn er 2 speciale sessies waarin ontmoeten en versnellen centraal staan. De lancering wordt afgesloten met een feestelijke borrel.

De app is inmiddels te downloaden in Google playstore, in de appstore komt die later deze week beschikbaar. Ook via de site kunnen sociaal vernieuwers hun initiatief op de kaart zetten.